2 mars, 2010 av Mats

Midvinterbal

Ett stort arbetsmoment vintertid är att köra hem rundbalar. Jag lagrar balarna ute på åkrarna och kör hem dem vartefter de går åt. Somliga föredrar att köra hem balarna redan på sommaren och på det sättet blir ju vinterutfodringem bekvämare när balarna finns nära ladugården. Jag brukar tycka att sommaren ändå blir rätt fullspikad och tycker det känns bättre att flytta transportarbetet till vinterhalvåret, men egentligen är det mest en smaksak.

4 svar till “Midvinterbal“

 1. Ingela skriver:

  De ser nästan ut som fastlagsbullar med MASSOR med pudersocker på!

 2. Per-Erik skriver:

  Hoppas korna tycker att de är lika goda som fastlagsbullar! 😉

 3. Mats skriver:

  Jodå, de går loss på dem med god aptit. “Fastlagsbulle” är ett av de vänligare namnen jag hört. “Älgägg” hör till de sämre.

 4. Alexandra skriver:

  Jag har först nu “upptäckt” bondbloggen. trevligt med en sådan blogg. Det behövs röster från landsbygden nu när allting kretsar kring tätorterna. Trevlig fortsättning (i väntan) på våren till er alla fyra!