Och skogens stolta fura faller med ett brak …

Videon där Nisse sågar tallar kan ses på YLE Arenan

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Och skogens stolta fura faller med ett brak …”

  1. Tänkte på den tiden jag var bondmora och gick till skogen med barnen för att hälsa på pappa som jobbade. avi hade kaffe, saft och smörgås med oss. Var på riktigt utfärd.
    Men tyvärr tog det slut att vara bondmora!!Något jag verkligen saknat, saknar!!!

  2. Jag får ibland besök av gumman och barnbarnen nu då jag jobbar i hemskogen – och kaffe är alltid välkommet. Min mamma gillade också arbetet i skogen och ännu då hon var närmare 90 år så ville hon åka med för att se på hygget. Jag byggde en “hönsbur” som man kunde sätta bak på traktorn för hon orkade inte gå. Den hade riktigt bilsäte med säkerhetsbälte och “telefon” så vi kunde prata med varandra.

    Skogsarbetet har alltid varit en sak för hela familjen hos oss.

Kommentarer är stängda.