4 maj, 2010 av Nisse

Kallt och ostadigt

Så regnar det igen … Jag sitter och ser på SMHI:s Lantbruksväder stup i kvarten men inte ändras den. Femdygnsprognosen säjer ”Kallt och ostadigt” och följande femdygnsprognos är inte mycket bättre:  ”Tidvis ostadigt”.  Det värsta är att man inte kan börja med något annat på allvar så här sitter man och väntar.

Under tiden kan ni titta på fjolårets nedkörning då jag hade litet för bråttom  hem från skogen. Det var nära att någon annan hade fått blogga i stället för mej:

Våren 2009

Till all tur hade jag processorn fastkopplad så traktorn blev att hänga på den. Då blev jag inte ens arg. Efter många koppar kaffe körde jag ett lass rötprops dit och började bygga under bakhjulet. Sist och slutligen gick det bra att lyfta upp bakhjulen med lastarns stödfötter (lastarn är fast i ramen på traktorn).

stöd under MF165 som stöd och backa upp

Men vi är minsann inte sysslolösa för våra gullebarnbarn är här och det skulle krävas tre fullvuxna till det: Två som springer efter dem och en som vilar sej. Som motvikt till regnet och rusket sätter jag in en idyllbild från i går.

Det är de (i Lappträsk) världsberömda scillorna på hembygdsgården Kyckling som bildar bakgrund.

4 svar till “Kallt och ostadigt“

 1. Mats skriver:

  Hugaligen, det var nära! Vad har du förresten i de där sidolådorna på Belarusen?

 2. Nisse skriver:

  Belarusens hytt är så liten att jag måste bygga två lådor för motorsågar, bränsle, kättingar och annat som jag behöver i skogen. De fungerar alldeles utmärkt. Men man måste ha lätta lådor med gummi- eller vaxduk över. De har dragits ned under hjulen ett par gånger så de är utbucklade på nytt ett antal gånger … Fram på hytten bakom avgasröret finns en klyka som håller röret till röjsågen då den är i högra lådan.

 3. Tekniskt intresserad skriver:

  Sedan kan det kanske vara ide när man publicerar bilder på Internet och bygger sina websidor att man komprimerar bilderna till en någorlunda rimlig storlek. Exempelvis bilden ”stöd under” hade en storlek på 4.5 MB – alltså i Dinosaurieklassen. På skoj så provade jag att ladda ned gratisprogrammet Afelo, som finns både för Linux och Windows, och komprimerade nämnda bildfil. Storleken på filen reducerades till 196kb, alltså till en 4/100 del utan att kvaliteten försämrades nämnvärt. Detta är således att tänka på då alla tyvärr inte sitter bakom en 100 Mbps optisk fiberanslutning.

 4. Nisse skriver:

  Bra förslag.