30 maj, 2010 av Sonja

Allan och Greta

Nu får jag nog skämmas! Jag har helt glömt bort att presentera våra två fyrbenta båån (alltså barn), Allan och Greta.
Allan, vars riktiga namn är Straitbay Reetu, är en vallhund av rasen Working Kelpie. Rasen kommer ursprungligen från Australien. Allan är däremot en tvättäkta Pernåbo.

Vallan-Allan

Han är nu tre år gammal och förhoppningar finns över att han ska bli till hjälp med att valla korna. 😀

Sen har vi Greta. Här bör nämnas att det ALDRIG skulle komma en katt till det här huset. Men efter många långa diskussioner, så fick jag min vilja igenom, Gretis flyttade hit och nu är Antte nog riktigt såld! :D. Även Greta är en Pernåbo, hemifrån oss.
När Allan är en working kelpie, så måste ju Greta vara en working kissi, eftersom hon brukar vara med i ladugården och ut på bete med korna.

Working kissin Greta

Här kommer en gammal bild, tagen just efter att Greta kom till oss. Men den här bilden berättar precis hur bra dom här två kommer överens med varann.

4 svar till “Allan och Greta“

 1. martin skriver:

  helt rätta åldern att introducera dem åt varandra – då brukar det inte bli några problem 🙂

 2. Mari skriver:

  Jag tror; ”att som katt och hund” är mera att beskriva ett liv mellan oss tvåbenta . Min hund var fem år då en rund grå hårboll i form av kattunge( jag tog den bara så där från ett ”kattkaos” )kom hem med mig. Det gick en vecka med stora hunden i kontroll, kattungen skulle vara ett ”mellanmål” för den.Sen blev dom bästa vänner.

 3. Helena skriver:

  Använder ni båda hundarna för att valla korna ? I vilka arbeten kan ni använda hundarna som hjälp ?

 4. Sonja skriver:

  Det tog kanske 2 dagar för dem att helt acceptera varandra. Greta har nu bott hos oss ungefär 1,5 år och under den tiden har dom endast en gång varit osams.
  Helena:Allan brukar vara med och ta in korna från betet. Oftast dock med Antte, för Allan lyder honom lite bättre än mig i det sammanhanget. Kissin brukar vara till hjälp genom att distrahera korna, så att vi sen hinner ”styra” dem bättre. 🙂