30 maj, 2010 av Nisse

Krukan med guld

Jag tänkte absolut inte skriva mer om vädret men vädret tänkte tvärtom. Då jag körde hem från Kouvola (i solskenet) såg jag att det regnade över Hindersby. Nu glömmer vi allt jag muttrade mellan tänderna (jag hade tänkt så en provbit i morgon) och så tittar vi i stället på regnbågen:

Regnbågen

I morgon skall jag gräva fram krukan med guld som lär finnas under regnbågens slut – på vår veteåker … Och sedan skall jag strunta i provbiten och göra ren såmaskinen för på tisdag skall det börja regna riktigt ordentligt. Sedan blir det att börja med något annat arbete och vänta på bättre väder för vallsådden som måste ske före sista juni.

Etiketter: ,

2 svar till “Krukan med guld“

 1. Gitta skriver:

  Hittade du krukan??
  Vi är många som sökt den.

 2. Nisse skriver:

  Nä, då man går mot regnbågens slut så flyttar den sej undan hela tiden :-).

  Lika så bra det – vad skulle man med allt guldet till. Pengar är till bekymmer för både fattig och för rik.

  Viktigare är att väderprognosen ångrat sej ifråga om regnet och nu spår uppehåll …