Bondbloggen firar

Här sitter vi i Helsingfors och firar …

Fotot ovan tog jag med min mobildator (Nokias flaggskepp N900) och satte in direkt från Radions svenska seminarium (för att testa). Som ni ser så pratar man just då om ekonomi. Men då Bondbloggen kom upp så blev det mera livat – tyvärr har jag ingen bild av det. Men här nedan har ni hela Bondbloggen med redaktionen:

Hela Bondbloggen

Från vänster Mårten, Unni, Ingela (nere), Mats, Kalle, Nisse och Sonja.

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

8 reaktioner till “Bondbloggen firar”

  1. Lillasyster: jajamän, det är som att prata. Går på automatik om det fodras. 😉

  2. Här är det ingen speciell brådska mera. Jag har tid till slutet av juni att så vall och naturvårdsåker.

  3. Nisse så färdigt nu bara, för när jag börjar skörda hö då börjar det regna ..

  4. Jo, det skall nog vara klart före hötiden för då börjar det säkert regna :-).

Kommentarer är stängda.