Heisala Happy

Heisala Happy, 1/2 dygn gammal tillsammans med sin mor.

Tack för alla fina namnförslag, vi kommer säkert att använda oss av namnlistan under året.
Det vinnande förslaget är alltså Heisala Happy och det är Anki S. som är den lycklige nya ägaren av en Bondbloggen keps. Grattis!
Hon blev Happy eftersom hon är pigg, på allt sätt söt och så är hon duktig på att äta. Så man blir helt enkelt glad (Happy) då man sköter henne. 😀

Förutom de förslag som kommit som en kommentar, har det via epost kommit följande:

Heisala Hesmeralda, Heisala Hedda el. -Hekla, Heisala Husvilla och Heisala Hidaho eller Heisala Hiowa (eftersom hennes halvsyster heter Hutah)

Ett pluspoäng åt Göran för Husvilla, jag hade inte själv ens kommit att tänka på det. Om det kommer en kokalv från någon av “mina” flickor, ska hon döpas till det. 😉

Författare: Sonja

Jag är en 35 årig mjölkproducent från ön Heisala i Pargas skärgård. Jag flyttade hit från min hemgård i Pernå i februari 2008. I augusti 2005 hade vi generationsväxling på min hemgård, sedan dess har jag varit mjölkproducent på heltid. Då jag flyttade till Heisala tog jag med mig största delen av de djur jag hade hemma i Pernå, dvs. 7 kor och 7 ungdjur. Santalahti gård är min mans hemgård som han tog över år 2007. I dag har vi 55 mjölkande kor och ungefär lika många ungdjur, totalt drygt hundra djur. Här odlas ingen spannmål, alla åkrar(förutom några viltåkrar) används till att producera ensilage åt korna. Förutom att jag jobbar på gården på Heisala har jag fortfarande kvar min hemgård i Pernå. Den är idag en växtodlingsgård, där det odlas spannmål och vall. Dessutom finns där skog. Jag är själv med och sköter arbetet där så ofta jag kan, mina föräldrar, framför allt min far, är till en stor hjälp. Jag har alla maskiner kvar där från den tiden jag bodde där. Vi lagar allt hö som vi använder för korna i Pernå och dessutom lagar vi ensilage där också. Balarna transporterar vi sedan med långtradare till Pargas. Vi sysslar mycket med avelsarbete och vi tar också i mån av möjlighet emot besökare på gården. Kort sagt; detta är mitt drömjobb!