Arbetstiderna må vara lite obekväma ibland i det här jobbet, men det finns ju andra fördelar. Exempelvis utsikten från lunchrummet. För att inte tala om doften… 🙂
Vad håller en bonde riktigt på med om dagarna? Får får lamm? Hur mycket ska man gödsla grönsakerna? Hur ofta kalvar en ko? På Bondbloggen möter du bönder som berättar om sin vardag på olika håll i Svenskfinland.
Välkommen!
Det där måste vara enda nackdelen med att ha åkrarna inpå knuten. All mat och kaffe blir intagen på vanligt sätt i köket och man missar den där upplevelsen. Jag vet precis hur trevligt det är.
Fältlunchen är trevligt. Ett problem är att jag alltid glömmer kvar lunch väskan i traktorn på kvällen. I värsta fall kan den ligga där ett par dagar, och de inte alls trevligt att reda upp det sen, speciellt inte kaffemjölkflaskan 🙂
Denna lunch och platsen skulle jag gärna dela med dej.
Jo, det är faktiskt ganska gemytligt. Likaså kaffepauserna på dikeskanten. Och jag kan meddela nästa gång det blir aktuellt, Gitta. 🙂
Fältluncherna/-kaffepauserna hör faktiskt till höjdpunkterna i jordbrukandet. Alla bekanta matvaror och drycker har en helt annan smak ute på åkern. Skönt att stänga av traktorn och njuta av de ljud och dofter som möter en på utsidan av hytten. Bäst blir det då man har möjlighet att dela upplevelsen med sina barn. Rekommenderas! Också fastän det inte alltid ens är det mest ändamålsenliga sättet att stilla hungern.