16 juli, 2010 av Mats

Traktortävling

Trots att jag är jordbrukare till professionen måste jag medge att jag aldrig riktigt tänt till på tractor pulling. Det är liksom inte riktigt min grej. Tävlingsplöjning kan jag förstå idéen med, men jag har faktiskt aldrig tävlat själv eftersom jag helt enkelt inte är tillräckligt skicklig för det.

Nu har jag dock hittat en traktorsport som jag kunde delta i, nämligen traktorbowling!

4 svar till “Traktortävling“

 1. Sonja skriver:

  jess, det där skall väl ordnas under Boundbirs´n i Pargas 7 augusti

 2. Kalle skriver:

  Håller med om det där med Tractor pulling. Under min busstid körde jag en gång det holländska laget och försökte sätta mig in i sporten. Men det gick inte. Tractorbowling ser rätt kul ut dock!

 3. Mats skriver:

  Jag tror att tractorpulling är helfestligt om man är rejält motorintresserad. Jag har aldrig varit nåt riktigt traktorfreak utan mer intresserad av det man kan hänga efter den, så då är det väl naturligt att jag inte tänder till på pulling heller.

  Sen finns det en form av dragtävling som på finska heter mäkivetokisat och går ut på att dra ett gruslass uppför en backe på tid. Det tycker jag faktiskt är mer intressant än pulling, även om det strängt taget är en rätt likartad verksamhet.

 4. Antte skriver:

  För två år sen på Boundbirsen, hade vi traktorpulling där vi drog på en STOOR hjullastare och 2006 drog vi på gruvdumprar. I år ska traktorena dra emot varann och så har vi bowlingen förståss.