23 juli, 2010 av Sonja

Andra skörden

Förväntingarna över andra ensilageskörden är inte alltför höga. Då det inte har kommit regn på långa tider, har gräset inte orkat växa ordentligt. På vissa ställen, framför allt på sandiga fläckar, har gräset helt torkat bort.
Men likasom allt annat, är också vallen ojämn i år, så på andra ställen är det rätt så bra växtlighet.
Eftersom gräset inte växer mera, började Antte bala igår. Då man dessutom har förutspått regn till veckoslutet, skulle gräset få en bra start till en tredje skörd.

Eftersom gräset är så torrt, så slår och balar Antte på samma gång. Planen var att han igår skulle köra från morgonen, tills han inte längre orkar på natten. Tyvärr var balaren av annan åsikt. På natten, kanske 12 tiden (jag kollade inte på klockan då jag redan var och sov), sade ett lager upp kontraktet, så det var bara för Antte att komma och sova och börja remonta på morgonen i stället.

Vi hade som tur var reservlager hemma, så det gick att fixa. Så nu kör han igen och försöker få undan så mycket som möjligt före det börjar regna.

Etiketter:

4 svar till “Andra skörden“

 1. cowboy skriver:

  Vilket lager var det ? Jag har nämligen bytt lager på min balare idag 🙁

 2. MB skriver:

  Samma här, vi håller också på att byta lager på en Claas 255 uniwrap. Lagret efter vinkelväxeln gav upp…

 3. Sonja skriver:

  Inmatningsrotorns vänstra lager. I fjol byttes högra. I samband med leveransen så var fabriksgubbarna och monterade något på den, så det finns en liten risk för att allt inte blev satt tillbaka precis på rätt ställe. En bekant har nämligen kört med motsvarande balare ett år längre utan några lagerbyten.

 4. cowboy skriver:

  Okej, än så länge har jag kommit lindrigt undan då förr mitt lagerbyte var ett styrhjul för drivkedjan på balluckan. Böt drivkedjan på luckan tidigare.
  Min 255 uniwrap har snart gjort 7000 balar.