7 augusti, 2010 av Nisse

Ingen Lamborghini

För att ingen skall tro att jag tänker köpa en Lamborghini (Hbl 7.8) så kan jag meddela att vetepriset i Finland inte alls stigit till rekordhöjder. I Paris steg priset visserligen till närmare 240 euro/ton men här har det sakta krupit upp till 149 euro/ton vilket är sämre än januari 2009 (i Koria som är vår närmaste lagerplats). Även om det kan vara någon euro högre i västra Finland så lönar det sej inte att sälja dit för vi måste betala transporten själva.

Det blir att lappa den 14 år gamla Volvon och den 18 år gamla paketbilen i väntan på att vi får sådana priser att vi också kan börja köra omkring i Lamborghini. Eller svetsa bottnen på farsans Lada från 1989 så den går igenom besiktningen. Och i värsta fall köpa en ny ring till velocipeden.

Etiketter:

3 svar till “Ingen Lamborghini“

 1. Mats skriver:

  Det där med Lamborghinin har väl sitt ursprung i en kommentar av Jim Rogers (kollega till Georg Soros bla). Han sade att vi ännu kommer att få se den dag då bönderna kör italienska sportbilar medan Wall streets börsmäklare blir tvungna att skola om sig till traktorförare åt nämnda jordbrukare:)
  Jag skulle inte tacka nej till en sådan utveckling…

 2. Nisse skriver:

  Ja, det var nog en snygg en … Jag tycker om italienska maskiner – jag har kört en massa Lada (som är Fiat) och kör en Fiat Ducato. Fräsen är en Pegoraro som har fungerat utan problem i 20 år – inte en pinne är bytt.

  Det där med Lamborghini kom från Jim Rogers, jo, men via Peter McGuire som citerades i Husis. Soros har annars i långa tider köpt en hel del jordbruksmark så han förväntar sej säkert bättre priser.

  Jag har också länge pratat om att det säkert blir högre priser men jag hör inte till gurugänget …