På väg till Boundbirs’n :-)

Tidig morgonstund, ute på sjön med Asteri och Sötis.

Författare: Sonja

Jag är en 35 årig mjölkproducent från ön Heisala i Pargas skärgård. Jag flyttade hit från min hemgård i Pernå i februari 2008. I augusti 2005 hade vi generationsväxling på min hemgård, sedan dess har jag varit mjölkproducent på heltid. Då jag flyttade till Heisala tog jag med mig största delen av de djur jag hade hemma i Pernå, dvs. 7 kor och 7 ungdjur. Santalahti gård är min mans hemgård som han tog över år 2007. I dag har vi 55 mjölkande kor och ungefär lika många ungdjur, totalt drygt hundra djur. Här odlas ingen spannmål, alla åkrar(förutom några viltåkrar) används till att producera ensilage åt korna. Förutom att jag jobbar på gården på Heisala har jag fortfarande kvar min hemgård i Pernå. Den är idag en växtodlingsgård, där det odlas spannmål och vall. Dessutom finns där skog. Jag är själv med och sköter arbetet där så ofta jag kan, mina föräldrar, framför allt min far, är till en stor hjälp. Jag har alla maskiner kvar där från den tiden jag bodde där. Vi lagar allt hö som vi använder för korna i Pernå och dessutom lagar vi ensilage där också. Balarna transporterar vi sedan med långtradare till Pargas. Vi sysslar mycket med avelsarbete och vi tar också i mån av möjlighet emot besökare på gården. Kort sagt; detta är mitt drömjobb!

4 reaktioner till “På väg till Boundbirs’n :-)”

  1. Det ser ju ut att gå städat till på den där färjan. 🙂 Men det är väl vana resenärer?

  2. Mats: Det är faktiskt första gången dessa två var ombord på en båt, sidu inte åker vi omkring riktigt varje helg med dom! 😉 Men riktigt bra betedde de sig, lite sprätade ena emot då vi lastade dem på båten och den andra då vi skulle ha dem i trailern. Men det hör till!

    Gitta: Allt fungerade såå bra, alla var nöjda. Inte ens ösregnet lite före slutet förstörde stämningen.

    Cowboy: Jo, vet du han njuter varje gång han kommer till oss när han igen får pyssla om kuddona. “Våra” känner nog ännu igen honom. 🙂

Kommentarer är stängda.