25 oktober, 2010 av Kalle

He bådar ofärd…..

…..sa Stormskärs-Maja, nu är någonting definitivt fel. Riktigt fel.

Jag gick just över gården, men var tvungen att stanna till och fundera. Just det, det är vår i luften. Klar och tydlig vår. Den behagliga skymningen, inte alls höstlik, utan klar luft  med en distinkt doft av vår. Marken precis just så mittemellan frusen och tinad som den skall vara efter en solig förvårdag och plogskivorna på åkern som tittar fram ur den nysmultna snön. Märkligt!

Enda felet är tystnaden. Enligt ljuset och stämningen skall det vara full orkester av fåglar på åkern. Nu är där tyst som i en filttoffelfabrik. Almanackan säger utan förbarmande att det är den 25 oktober, så det kanske är höst ändå. Tyvärr.

Men det var roligt så länge det varade….

Kommentarer inaktiverade.