He bådar ofärd…..

…..sa Stormskärs-Maja, nu är någonting definitivt fel. Riktigt fel.

Jag gick just över gården, men var tvungen att stanna till och fundera. Just det, det är vår i luften. Klar och tydlig vår. Den behagliga skymningen, inte alls höstlik, utan klar luft  med en distinkt doft av vår. Marken precis just så mittemellan frusen och tinad som den skall vara efter en solig förvårdag och plogskivorna på åkern som tittar fram ur den nysmultna snön. Märkligt!

Enda felet är tystnaden. Enligt ljuset och stämningen skall det vara full orkester av fåglar på åkern. Nu är där tyst som i en filttoffelfabrik. Almanackan säger utan förbarmande att det är den 25 oktober, så det kanske är höst ändå. Tyvärr.

Men det var roligt så länge det varade….

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!