29 oktober, 2010 av Sonja

Slickepinne, modell större

Man brukar ju säga “don efter person”, så slickepinnar för kvigor måste vara av lite större modell än dom som vi brukar äta:

Slicksten

Det är frågan om en slicksten, eller saltsten, som kvigorna slickar på. Då vi inte har några ändamålsenliga ställningar i boxarna, så konstruerade Antte sin egen. Det enda som behövdes var en stängselkäpp, alltså en sådan käpp som används i elstängslen.
Han lade ner käppen i ett rör som finns mellan två boxar, trädde stenen på käppen och tadaa; slickepinnen var färdig! 😀

Man märker nog tydligt att alla djur inte är i behov av salt och andra mineralämnen, medan andra sedan gärna står och slickar på stenen. Därför kan man också ha stenen fritt åtkomlig för djuren, då man inte behöver vara rädd för att någon äter för mycket av det goda.

Kommentarer inaktiverade.