Bonden hos Bettina

Det här är inlägget som Bettina bad Kalle skriva under inspelningen. Kalle har också skrivit en annan text, som du hittar hos Bettina S.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Utlokalisering är ett modeord idag. Detta till trots trodde jag inte att bondbloggen skulle utlokaliseras varken till Kristinestad eller till TVn . Så är i varje fall fallet nu. Dessutom är husbonden parkerad vid en MAC vilket även det är en ny upplevelse. Inspelningen är för min del avklarad och det kändes helt bra,och en helt ny erfarenhet kan läggas till CV:n.Dessutom är det märkligt att sitta och skriva med Sonja, Nisse och Mats vid samma bord.

Vanligtvis brukar jag inte ha skrivvånda men nu känns det faktiskt riktigt tomt i hytten. Oftast har jag ett ämne klart utfunderat när jag sätter mig ner men inte nu är det inte fallet.  Det känns inte helt 100 att skriva om tallriksharvning eller gnälla på vädret inne i en varm belyst studio. Detta om något  visar att man lever i den värld där man är just då och just nu är jag bonde på rymmen känns det som.

Till mitt försvar kan jag säga att detta konstiga och avvikande inlägg är ett beställningsarbete av Bettina S. Varsågod!

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

2 reaktioner till “Bonden hos Bettina”

  1. Kalle,Kalle Mac är som fyrhjulsdrift…fungerar i alla väder!
    Kom på kurs till Molpe

Kommentarer är stängda.