10 december, 2010 av Sonja

Julen är kommen, hopptralallalaa

I alla fall på bloggen tycks det vara ganska juligt. Idag hade vår martha-krets sitt traditionella julmöte. Det är inte frågan om någon riktig julfest, men mötesärendena var nog undan skötta ganska snabbt.
Sedan var det dags att hugga i risgrynsgröten. I år hade lotten för grötkokningen fallit på mig. Med vänlig assistans av svärmor, blev slutresultatet riktigt gott.

” Sku det nu inte vara gott, då gröten är gjord på riktig komjölk”, var en kommentar. Självklart är det skillnad på ”riktig” och på butiksmjölk, nog är den gröten som är gjord på tankmjölk mjukare och fetare i smaken än den som är gjord på butiksmjölk. I alla fall enligt mig, men alla har ju sin egen åsikt om den saken.

Gott var det, roligt hade vi och dessutom hann julbisin komma in en sväng och ge oss var sin julklapp. 🙂

Etiketter:

4 svar till “Julen är kommen, hopptralallalaa“

 1. Nina skriver:

  Fin bild av tomtemor! Gröten var sagolikt len o god.

 2. Gitta skriver:

  Dricker du själv ”riktig mjölk”? Jag klarar inte av det nu mera, ska vara ”butiks mjölk” om jag nån gång dricker mjölk. Men till gröt skulle jag nog använda ”riktig mjölk” om jag hade tillgång till de.

 3. Nisse skriver:

  Vi försöker alltid hinna till Mattas och hämta RIKTIG kossamjölk då barnbarnen kommer hit. Det är faktiskt stor skillnad. Jag gillar den också bättre än det vita vattnet som de säljer i butikerna.

 4. Sonja skriver:

  Jo, jag har nog mer eller mindre alltid druckit ”riktig” kuddmjölk. Det är förstås en vanesak vad man tycker om och en del kan helt enkelt inte dricka den.
  Det heter att gravida helst inte ska dricka opastoriserad mjölk. Så jag har gjort en kompromiss och dricker nu några liter ekomjölk på burk per vecka och resten tankmjölk. Visst finns det risk för listeria, men den bakterien kan jag nog också få det från annan mat. Så, då jag nu vet vad jag (eller någon annan av oss) mjölkar i tanken, så vågar jag nog också dricka mjölken.