Vinn Bondbloggenkalender!

Bondbloggskalendern 2011
Tolv månader med Bondbloggen.

På tal om kalendrar, så finns det en annan lantbruksrelaterad kalender som är ett riktigt bara-måste-ha: Bondbloggenkalendern! Du kan låta ögat vila på ett urval av bondbloggarnas vackraste fotografier varje gång du kollar dagarna.

Vi lottar nu ut fem kalendrar. För att vara med i utlottningen ska du ta och blicka tillbaka och berätta vad du bäst kommer ihåg från bloggåret som gått. Har Mats, Nisse, Sonja eller Kalle berättat något som särskilt gjort intryck på dig? Har du kanske till och med ett favoritinlägg?

Skriv ditt svar i en kommentar här nedanför senast den 17 januari 2011. Kom ihåg att skriva din e-postadress (ses endast av redaktionen), så vi kan kontakta dig när du vinner!

Författare: Ingela

Jag är redaktör för Bondbloggen på svenska.yle.fi och figurerar mest i kulisserna. Jag bloggar inte egentligen, men varje gång det finns en intressant intervju med någon av Bondbloggens skribenter, eller när vi hittar annat material som kan vara intressant att läsa/höra/titta på, så dyker det upp ett inlägg av mig.

17 reaktioner till “Vinn Bondbloggenkalender!”

 1. Hej! Den bästa historien av många är nog Nisses historier om olika hopplock och hemmabyggen. Minns speciellt den om det som sedermera blev en bur för svetsning av fiberkabel som från början användes för att skjutsa runt gamla mor bak på traktorn, för att visa skogen och de arbeten som gjorde där. Tack för en väldigt trevlig blogg till alla bloggande bönder.

 2. Kalles anekdot om den förbjudna paralelltelefonen på tiden då det begav sig var helt kalaskul! Varför jag har memorerat den och kommer ihåg den stundom, är för mig ett stort mysterium, men bereder mig dock ett stort nöje i vardagen. 🙂

 3. Mats berättelse med namnet “Rymlingar” från Bondbloggens begynnelse tycker jag att är det roligaste jag läst på Bondbloggen. Speciellt där han beskriver hur han för sin inre syn ser hur kalvarna sätter av uppför landsvägsviadukten i Bennäs. Det som hände för Mats är inte roligt när det händer men efteråt kan man nog skratta åt det vilket Mats gjorde. Vet av egen erfarenhet.

 4. Mats inlägg om Lantavaara Ski Center och Bruna Lagunens Utomhusbad gav mig ett mycket gott skratt som jag ännu tänker på och oftast refererar varje gång bondbloggen kommer på tal 🙂

 5. Nisses underfundiga, smått humoristiska berättelser och lakoniska funderingar om vardagens stora och små problem och deras lösningar är givande läsning för den som själv gillar att dona med både det ena och det andra. Igenkänningsfaktorn är hög och man bara väntar på nästa inlägg!

 6. Kalles beskrivning av plöjningsutrustning hösten 2010 samt från 1960-talet.Har själv erfarenhet från den tiden

 7. Kalles mångfacitterade och underhållande språkbruk. En av hans många höjdpunkter var inlägget om “Stölleprovet”!
  Förrästen, alla Bondbloggares inlägg ger mig dagligen en glad, positiv och munter läsestund!

 8. Kalles inlägg Den Österbottniska Ladans Uppgång & Fall är ett av mina favoritinlägg.
  Det fick mej faktiskt att fundera på hur mycket arbete de lag ner på en sådan lada förr i världen och idag så tar det inte någon lång stund att riva en.
  Jag fick mej också en funderare på hur mycket det verkligen förändrats och utvecklats hur annorlunda det var förr, vilket jag inte ofta funderat på:) Det här inlägget var mycket intressant och jag berättade om det till andra också 😀

 9. Sonjas inlägg om “kofotografering” och “finnar” kommer jag ihåg som intressanta och roliga. Tycker också det är roligt att läsa om alla kalvar som föds och hur alla kor har en egen karaktär.

  Ett annat inlägg som var interessant var Mats inlägg om “Virveln”.
  Man lär sig också mycket interessant på Bondbloggen!

 10. Hej Tror jag skrivit tidigare men inte Tackat för Ljusen jag fick Tack Men nog ville jag gärna he en ALMANACK Hälsa ALLA. Nybörjare på datorn

 11. Hej! Jag tycker om att läsa om Sonjas alla kor. Tycker alltid det är lika roligt när jag får se vilka annorlunda namn som dom får.

 12. Höbärgning förr och nu med Mats. Det blev en nostalgi känsla till tusen. Barndomsminnen bara vällde upp. “Bjudningen” med gammaldags höbärgning, härligt.
  Bosses alla spara ta till vara, så har du när det behövs. Härligt.

 13. Mats’ sommarprat i radion med funderingar över musikvalet i traktorn enligt det arbete som för tillfället ska utföras var roligt!

 14. Jag tycker allt dom skrivit har varit intressant, var o en på sitt sätt, fortsätt i samma anda.

 15. Mats brukar ha underfundiga (ibland ironiska) kommentarer, vilka jag gillat.
  En detalj jag minns är hans kommentar till diskussionen om termerna för villaavslutningen: Här i Österbotten finns forneldar bara i ”Slumrande toner”.

  Samtidigt svarar jag också på frågan som Kalle filosoferade om för en tid sedan: Skall Bondbloggen avslutas efter en viss tid eller skall den få fortsätta tills den tynar bort och självdör. Jag upprepar min ståndpunkt från den enkät om bondbloggen , som jag har svarat på: Den skall inte bli någon långkörare utan avslutas efter en viss inte alltför lång tid. Kanske någon gång i vår (efter vårbruket?) vore lämpligt.

 16. De mest intressanta är det som handlar om Sonjas kor på Heisala men läser nog ett och annat om vad som händer på de övriga bondställena också.

Kommentarer är stängda.