5 januari, 2011 av Sonja

Påfyllning

Kvävebehållaren där våra tjurdoser förvaras i måste fyllas på nu och då. Hur ofta, beror på det hur ofta och hur länge den har varit öppen. För vår del betyder det att vi åker med behållaren till St.Karins, dit en ”kvävebil” kommer.
Förutom kväve får man också köpa olika attiraljer som behövs vid semineringen, som t.ex. handskar. Dessutom levereras det doser som man beställt på förväg. Idag fick jag med mig doser av Nora Prästgård, Oblique och en ungtjur (Genvik-tjur) DaCapo.

Man kan också få kvävet levererat ända hem, men hittills har det varit behändigare att vi själv åkt iväg för att få påfyllning i behållaren. Nu har det dock blivit ändringar i tidtabellen för kvävebilen. I stället för att åka på morgonen till St.Karins är vi nu tvungna att åka på kvällen. Den här tiden kolliderar med kvällsmjölkningen. Trots det hade jag idag god tid att åka iväg, för vi har avbytare. Anttes föräldrar brukar nog också hjälpa till med att åka till St.Karins, men i framtiden börjar vi kanske ändå att utnyttja hemtransporten.

Kommentarer inaktiverade.