Tankhuset tar form

Killarna på Optima jobbar på med tankhuset. Bassängen är gjuten och påbyggnaden är nästan klar. Ännu återstår lite fix med dörrar, knutbräder och takfilt, men det ser ut att bli riktigt fint. Notera att grabbarna som bygger är första årets studerande, de kommer att bli kanonduktiga när de är färdiga byggare.

Eftersom skolan också har en ellinje kan de t.o.m. dra en del elinstallationer som behövs för bränslepump och belysning på förhand. Det är service,det.

Författare: Mats

Jag är 42 år, gift och har en son på nio år. Min fru jobbar som lågstadielärare, så mitt jordbruk är ett enmansföretag. Jag har varit jordbrukare sedan 2001. Innan dess hann jag jobba 6 år som lantbruksrådgivare inom växtodling och ekonomi. Gården har ända fram till hösten 2009 varit en mjölkgård, men numera bedriver köttproduktion med dikor och en del växtodling. Det är känslosamt att lämna en produktionsform som funnits på gården i generationer, men samtidigt spännande att ge sig i kast med något nytt och lite obekant. Tanken är i första hand att sälja kalvar vidare till specialiserade uppfödare, i framtiden kan också egen uppfödning komma i fråga. En riktigt intressant tanke är att själv slakta och sälja köttet direkt till konsumenter, som jag börjat testa i liten skala. Växtodlingen har bedrivits ekologiskt sedan 1995 och husdjuren sedan 2010. Ekoodlingen passar gården rätt bra och gör enligt min mening produktionen lite mer spännande. Spänningen är visserligen på gott och ont, går det bra är det extra kul men går det åt pipan svider ordentligt.