Tankhuset klart!

Yess, idag levererades tankhuset och sattes på plats i samma vända.

Jag hade bokat kran och fick en mobilkran som definitivt räckte till för jobbet. Det hade gått med betydligt mindre utrustning också men den här råkade vara ledig. Killarna från Optima dök upp en stund före kranen och hann förbereda lite innan det blev action på allvar. Bassängen hamnade på plats i ett huij och tanken därefter. Påbyggnaden var lite lurigare eftersom den skulle bultas fast i bassängen och därför måste fås i exakt rätt läge. Med lite finjusteringar lyckades även det och nu sitter de två delarna ihop.

Eftersom jag inte själv har nån som helst delaktighet i det här, varken i byggande eller planering, är det väl inte skryt om jag säger att killarna gjort ett strålande jobb. Tusen tack!

Författare: Mats

Jag är 42 år, gift och har en son på nio år. Min fru jobbar som lågstadielärare, så mitt jordbruk är ett enmansföretag. Jag har varit jordbrukare sedan 2001. Innan dess hann jag jobba 6 år som lantbruksrådgivare inom växtodling och ekonomi. Gården har ända fram till hösten 2009 varit en mjölkgård, men numera bedriver köttproduktion med dikor och en del växtodling. Det är känslosamt att lämna en produktionsform som funnits på gården i generationer, men samtidigt spännande att ge sig i kast med något nytt och lite obekant. Tanken är i första hand att sälja kalvar vidare till specialiserade uppfödare, i framtiden kan också egen uppfödning komma i fråga. En riktigt intressant tanke är att själv slakta och sälja köttet direkt till konsumenter, som jag börjat testa i liten skala. Växtodlingen har bedrivits ekologiskt sedan 1995 och husdjuren sedan 2010. Ekoodlingen passar gården rätt bra och gör enligt min mening produktionen lite mer spännande. Spänningen är visserligen på gott och ont, går det bra är det extra kul men går det åt pipan svider ordentligt.

4 reaktioner till “Tankhuset klart!”

  1. Ser nog bra ut, pumpen för tömning funkar säkert vet av egen erfarenhet, men vid påfyllningen verkar det att bli trångt eller hur är det planerat ?.

  2. Det beror ju på hur smärt tankbilschauffören är. 🙂

    Nej, så illa är det inte. Det finns en dörr i andra ändan av huset också och där finns ett påfyllningshål.

  3. Det beror väl på vilken kommun man bor i, men i Pedersöre behövdes det inte.

    Jo, jag tycker att killarna fick till det bra.

Kommentarer är stängda.