Inget nytt under solen

Har just varit och tittat på några JD demotraktorer. Kan bara konstatera, min åsikt om ifrågavarande märke står fast. Jag trivs inte i den hytten.

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

6 reaktioner till “Inget nytt under solen”

  1. Om man tänker underhållsmässigt och ekonomiskt så trivs jag rasande bra i den hytten. Det beror ju på vilken modell du inte trivs i, kanske den i Indien tillverkade eller den som är en avklädd Renault som egentligen inte hör hemma i Norden. På tal om disjuka missfoster så återkommer vi ju till Valmet, modell 702 har två lager i växellådan man bara kan köpa i Ryssland,för de är rysk standard på dem och finns inte mera i Finland.Valmetfabriken i Suolahti svarvade ut två mm. från lagerhuset så att rysslagren skulle passa in men nu finns inte denna lagertyp mera. En serviceansvarig på Valtra:s 60 årsfest sade att SE ON TEKEMÄTÖN PAIKKA. Så de e så me närheten till Suolahti å reservdelarna där, men för mej får dom ha eller inte ha delar,jag har alldri behövt deras delar å kommer alldri att behöva dom heller.

  2. Fråga: satt du i nån avskalad JD SE-modell (järnspett)? De motsvarar Valmets Hitech i stort sett… 🙂

    Eller satt du i en av Premium modellerna? Skillnaden är som dag och natt!

    Nothing runs like a Deere!

  3. Den hette visst 5080M har jag för mig. Kändes lite som Zetor i egonomin, bortsett från att Zetor har bättre kvalitetskänsla i knapparna. Det är iget större fel på placeringen av reglagen, men dom känns konstiga. Dessutom ger ju all den mörka plasten ett sorgset intyck. Och för den delen JanneB, jag är säker på att det går att hitta en JD från 70 talet som det är knappt om delar till också. Om inte så skall jag ta av mig mössan och buga för märket

  4. Det finns så många bra hytter man kan trivas i exs. NH hyterna trivs jag i.
    Göran

Kommentarer är stängda.