11 februari, 2011 av Kalle

Inget nytt under solen

Har just varit och tittat på några JD demotraktorer. Kan bara konstatera, min åsikt om ifrågavarande märke står fast. Jag trivs inte i den hytten.

6 svar till “Inget nytt under solen“

 1. C-H skriver:

  Helt av samma åsikt.

 2. - skriver:

  Men det är väldigt bra traktorer 🙂

 3. Janne B skriver:

  Om man tänker underhållsmässigt och ekonomiskt så trivs jag rasande bra i den hytten. Det beror ju på vilken modell du inte trivs i, kanske den i Indien tillverkade eller den som är en avklädd Renault som egentligen inte hör hemma i Norden. På tal om disjuka missfoster så återkommer vi ju till Valmet, modell 702 har två lager i växellådan man bara kan köpa i Ryssland,för de är rysk standard på dem och finns inte mera i Finland.Valmetfabriken i Suolahti svarvade ut två mm. från lagerhuset så att rysslagren skulle passa in men nu finns inte denna lagertyp mera. En serviceansvarig på Valtra:s 60 årsfest sade att SE ON TEKEMÄTÖN PAIKKA. Så de e så me närheten till Suolahti å reservdelarna där, men för mej får dom ha eller inte ha delar,jag har alldri behövt deras delar å kommer alldri att behöva dom heller.

 4. John skriver:

  Fråga: satt du i nån avskalad JD SE-modell (järnspett)? De motsvarar Valmets Hitech i stort sett… 🙂

  Eller satt du i en av Premium modellerna? Skillnaden är som dag och natt!

  Nothing runs like a Deere!

 5. Kalle skriver:

  Den hette visst 5080M har jag för mig. Kändes lite som Zetor i egonomin, bortsett från att Zetor har bättre kvalitetskänsla i knapparna. Det är iget större fel på placeringen av reglagen, men dom känns konstiga. Dessutom ger ju all den mörka plasten ett sorgset intyck. Och för den delen JanneB, jag är säker på att det går att hitta en JD från 70 talet som det är knappt om delar till också. Om inte så skall jag ta av mig mössan och buga för märket

 6. Ulla Björkman skriver:

  Det finns så många bra hytter man kan trivas i exs. NH hyterna trivs jag i.
  Göran