Vår nya chef

Vi har fått en ny chef i huset; “Lillis” föddes för ganska exakt en vecka sedan. Allt gick bra och nu har vi varit hemma i några dagar. Lite trötta och yra är vi väl alla ännu, men det hör ju till. Man kan ju inte vara annat en såld inför en så liten och söt filur som han. 🙂

Författare: Sonja

Jag är en 35 årig mjölkproducent från ön Heisala i Pargas skärgård. Jag flyttade hit från min hemgård i Pernå i februari 2008. I augusti 2005 hade vi generationsväxling på min hemgård, sedan dess har jag varit mjölkproducent på heltid. Då jag flyttade till Heisala tog jag med mig största delen av de djur jag hade hemma i Pernå, dvs. 7 kor och 7 ungdjur. Santalahti gård är min mans hemgård som han tog över år 2007. I dag har vi 55 mjölkande kor och ungefär lika många ungdjur, totalt drygt hundra djur. Här odlas ingen spannmål, alla åkrar(förutom några viltåkrar) används till att producera ensilage åt korna. Förutom att jag jobbar på gården på Heisala har jag fortfarande kvar min hemgård i Pernå. Den är idag en växtodlingsgård, där det odlas spannmål och vall. Dessutom finns där skog. Jag är själv med och sköter arbetet där så ofta jag kan, mina föräldrar, framför allt min far, är till en stor hjälp. Jag har alla maskiner kvar där från den tiden jag bodde där. Vi lagar allt hö som vi använder för korna i Pernå och dessutom lagar vi ensilage där också. Balarna transporterar vi sedan med långtradare till Pargas. Vi sysslar mycket med avelsarbete och vi tar också i mån av möjlighet emot besökare på gården. Kort sagt; detta är mitt drömjobb!

18 reaktioner till “Vår nya chef”

  1. GRATTIS TILL ER LILLA KILLE,
    HURRAROP HÖRS HELA DAN,DÄRI DELTAR ÄVEN GRANNARNA I STAN.
    HÄLSNINGAR ÄVEN TILL FARMOR OCH FARFAR. £otte

  2. Stort Grattis till unga “bondmoran”, som gått och blivit mamma. Fortsatt lycka! önskar en gammal “bondmora”. 🙂

  3. Massor GRATTISAR till er allihopa,, minns då vår förstfödda oxå en pojke föddes, hur roligt o annorlunda allt var, allt var nytt o man fick goda råd av “mommo” o “famo” släkt o vänner besökte oss flitigt. Detta är nu många många år sedan, följande blev oxå en “pöjk” våra gossar är fortfarande snälla o rara o besöker oss ofta. Lycka till.

Kommentarer är stängda.