Chefen inspekterar ladugården

Idag var vi då med “Lillis” på besök till ladugården. Det blev en kort visit, trots det hann han somna förän vi var ute tillbaka. 🙂 De rekommenderade faktiskt åt mig på ÅUCS att jag, fast med det samma, går med honom till ladugården eftersom det gör gott åt hans resistens mot div. allergier, om han kommer i kontakt med djuren.

Författare: Sonja

Jag är en 35 årig mjölkproducent från ön Heisala i Pargas skärgård. Jag flyttade hit från min hemgård i Pernå i februari 2008. I augusti 2005 hade vi generationsväxling på min hemgård, sedan dess har jag varit mjölkproducent på heltid. Då jag flyttade till Heisala tog jag med mig största delen av de djur jag hade hemma i Pernå, dvs. 7 kor och 7 ungdjur. Santalahti gård är min mans hemgård som han tog över år 2007. I dag har vi 55 mjölkande kor och ungefär lika många ungdjur, totalt drygt hundra djur. Här odlas ingen spannmål, alla åkrar(förutom några viltåkrar) används till att producera ensilage åt korna. Förutom att jag jobbar på gården på Heisala har jag fortfarande kvar min hemgård i Pernå. Den är idag en växtodlingsgård, där det odlas spannmål och vall. Dessutom finns där skog. Jag är själv med och sköter arbetet där så ofta jag kan, mina föräldrar, framför allt min far, är till en stor hjälp. Jag har alla maskiner kvar där från den tiden jag bodde där. Vi lagar allt hö som vi använder för korna i Pernå och dessutom lagar vi ensilage där också. Balarna transporterar vi sedan med långtradare till Pargas. Vi sysslar mycket med avelsarbete och vi tar också i mån av möjlighet emot besökare på gården. Kort sagt; detta är mitt drömjobb!

3 reaktioner till “Chefen inspekterar ladugården”

  1. Klokt tänkt med allergierna – fint att höra att även vanlig vårdpersonal tipsar om sånt.
    Sedan är ju bilden lite rolig i och med att det än så länge ser ut att vara korna som är betydligt mer nyfikna än den lille. Man riktigt ser intresset i kons blick! 🙂

  2. Min uppfattning är att kor överlag är nyfikna på barn. De verkar inte kunna tro att det finns så små mänskor, de ser ju oftast bara de stora. 🙂

  3. Grattis till familjetillökningen! Har inte varit inne på Heisala-posterna på ett tag så det var alldeles förtjusande roligt att läsa om och se resultatet! Roligt också att rapporteringen från Heisala inte upphört helt!

Kommentarer är stängda.