Rymningsförsök x 2

Igår var jag med min pojkvän och jobbade. Han jobbar på en mink- och rävfarm i Viitaniemi. Dagens uppgift var då att rensa ur minklyor och sätta dit spån, inför den kommande valpningen. Vi fick ett halvt hus gjort. Jag har faktiskt aldrig haft någon kontakt med pälsnäringen så här nära förut, fastän det finns många farmer här. Men, jag fick snabbt lära mig att minkarna ska man inte ge vare sig handskar eller finger åt, för då biter dom – hårt! Tack och lov var det inte min handske eller finger som råkade ut, utan min pojkväns, hehe!
Nåväl, när han höll på att skrapa skit ur lyan, så bet en mink fast i fingret på honom och han drog reflexmässigt undan handen och minken följde med, vilket ledde till att den sprang fritt i minkhusets gång. Jag tyckte detta var väldigt kul och stod och skrattade åt honom medan han och hans kompis försökte fånga den. Som tur var fick dom fast den, och den fick gå tillbaka i sin bur.

Idag har vi haft lite sovmorgon (mest min pojkvän som jag till slut fick tvinga upp). Vi promenerade ner till min mormor som bor bara 300m ifrån oss. Hon hade kokat egen saft och bakat hela dagen – så vi hade väldigt tur då vi fick nybakade ‘sodabullor’ och mommos saft 🙂 Ärendet dit var egentligen att låna hennes rakapparat/hårklippare och fixa till håret på min kära kavaljer. Efter en liten pratstund gick vi hem igen, och jag tänkte på samma gång gå och se till våra kaniner. Den ena fick ju ungar för ca 2 veckor sedan, så jag tänkte ta några bilder på dem så ni ska få se. Sagt och gjort, jag tog några bilder – och sen smet en av kaninungarna. Suck, vilket pådrag det blev. Alla sprang runt och letade efter den, men till slut fick vi fast den och den är nu återförenad med sin familj. Tack och lov för det.  Men, misstag händer även den bäste!

För övrigt hoppas jag att alla har det lika vackert och vårigt som vi har i Petalax! Ha en fortsatt bra dag!

Kaninungar och mamman

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)