18 april, 2011 av Maria

Säsongöppning i VillaKanin

Igår var det dags att flytta ut våra kaniner. Kaninerna Ville och Puppe flyttar alltid in i gamla stallet till vintern, men nu verkar vädret rätt så varmt också på nätterna så vi tyckte att det är dags för dem att flytta in i VillaKanin för sommaren.Villa Kanin

Projektet kanin till barnen har en egen lite historia. För två år sedan hämtade vi 2 st söta kaninungar hem från min moster som hade några i lager och de döptes till Rosie och Puppe. Vi skulle ju ha 2 flickor eller 2 pojkar, någon tillökningsprocess hade vi inte räknat med. Men hur det nu sedan kom sig så en vacker augustidag hade vi 1 st kaninunge som fick namnet Ville efter könsgranskningen och han fick flytta in med sin pappa Puppe. Vintern kom och kaninerna flyttade in i gamla stallet var vi hade delat upp en gammal hästbox i två delar. En del för mamma Rosie och en för pappa Puppe och hans son Ville. Våren kom och en vacker morgon hittade jag Puppe inne på Rosies sida, så med en lätt addition kunde vi räkna ut att 1+1 kan t.o.m bli 4 eller mera 😮 som tur blev det 1 st kaninunge som härmed fick namnet Smulan efter en könsgranskning igen. Smulan flyttade in med sin mamma Rosie.

I detta skede hade jag redan börjat marknadsföra kaninungar till höger och vänster för att undvika en total katastrof. Ett samtal från Evitskog kom och med snabbt agerande flyttade Smulan med sin mamma Rosie till Evitskog och därmed kunde vi undvika en återkommande problem, en ny kaninunge. Roligt för barnen var det ju att 2 år i rad få se en liten nykommling i kaninburen.

Nu skall det inte bli flera kaninungar och om ifall det så blir lovar jag att gå om min husdjursagrologutbildning för då var det något jag missade under anatomilektionen eftersom Puppe och Ville definivt är två söta kaninpojkar 🙂ville

2 svar till “Säsongöppning i VillaKanin“

  1. odmark skriver:

    Vilket fint kaninhus. Hos oss är det aktuellt med ett ny “villa” till våra kaniner. Enligt beställarna skall det finnas möjlighet att gräva hållor och vara tillräckligt stor.

  2. Cecilia skriver:

    Haha ja det är nog en hel vetenskap med dom där kaninerna! Otaliga gånger har man ju trott att dom varit av samma kön och senare fått tillökning, om man vare sig velat eller inte. Men man kan ju inte säga annat än att dom är otroligt söta !