26 april, 2011 av Sonja

Då kör vi!

Våren kommer igen med stormsteg. Ett av de säkraste vårtecknen har observerats här på Heisala, nämligen konstgödselspridaren. 😉

De senaste dagarnas varma och soliga väder har torkat åkrarna så pass mycket att Antte började sprida ut konstgödsel på vallarna igår och Åke sådde, eller lappade, fläckar som utvintrat. Då vi var en sväng till Pargas centrum idag, såg vi den första traktorn med harven bakom, troligtvis sår de sockerbetor på den åkern.
I morgon ska vi åka österut, får se hur åkrarna ser ut ”diiååt”. I regel brukar vi nog vara i gång ett par veckor senare dit än hit.

För övrigt går vi igen i väntans tider, det är nämligen så att Sötis ska kalva vilken dag som helst. Egentligen hade hon redan beräknad tid på söndagen, men ännu har det inte kommit någon kalv. Så vi fortsätter att vänta, men så fort mini-Sötis anländer lägger jag upp några bilder på den 🙂

Kommentarer inaktiverade.