Kalvning

Nu har jag precis duschat och kommit från fähuset. Har varit där ikväll och igår kväll. Igår kväll var jag istället för Michaela, så då mjölkade jag och körde inte lite mer foder. Det är så roligt att ja skulle kunna bo i en kobox! Eller kanske inte riktigt 😉 Men det är verkligen något jag tycker om här i skolan. Allt är ju ganska roligt nog, men kossorna tar nog priset! I framtiden hoppas jag ja kommer bli kobonde. Kanske inte nödvändigtvis mjölkbonde, men kanske nötdjursuppfödare. Nåja, tillbaka till nutid. Idag har jag också varit med korna. Idag behövde jag bara köra in foder, då jag var som ‘frivilligarbetare’ där. Jag fick mata den nya kalven, som kom idag klockan 13, med tuttflaska. Han var så ostadig på benen att han bara föll omkull hela tiden, så Åsa fick stå och hålla i honom medan jag matade. Söta är alla när de är små, eller hur var det? 😀

Nåja, jag har ju inte bara varit i fähuset utan min fritid rinner också över av läxor och inlämningsuppgifter för tillfället. Idag har vi också haft tutormöte för första gången. Jag och Michaela blev valda i vår klass. Vi gick igenom lite grunder och åt pizza och lärde känna varandra bättre. Jag tänkte faktiskt blogga igår kväll, men efter att jag skött om korna och skrivit en x-antal sidor lång uppsats inför modersmål var klockan för mycket. Och det återstående av denna kväll ska jag ägna åt en annan uppsats.. Hejja hejja måste man nog tänka för att orka ibland.


”Elvis”, den ganska stora tjurkalven som kom idag.

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)