3 maj, 2011 av Cicci

Kalvning

Nu har jag precis duschat och kommit från fähuset. Har varit där ikväll och igår kväll. Igår kväll var jag istället för Michaela, så då mjölkade jag och körde inte lite mer foder. Det är så roligt att ja skulle kunna bo i en kobox! Eller kanske inte riktigt 😉 Men det är verkligen något jag tycker om här i skolan. Allt är ju ganska roligt nog, men kossorna tar nog priset! I framtiden hoppas jag ja kommer bli kobonde. Kanske inte nödvändigtvis mjölkbonde, men kanske nötdjursuppfödare. Nåja, tillbaka till nutid. Idag har jag också varit med korna. Idag behövde jag bara köra in foder, då jag var som ‘frivilligarbetare’ där. Jag fick mata den nya kalven, som kom idag klockan 13, med tuttflaska. Han var så ostadig på benen att han bara föll omkull hela tiden, så Åsa fick stå och hålla i honom medan jag matade. Söta är alla när de är små, eller hur var det? 😀

Nåja, jag har ju inte bara varit i fähuset utan min fritid rinner också över av läxor och inlämningsuppgifter för tillfället. Idag har vi också haft tutormöte för första gången. Jag och Michaela blev valda i vår klass. Vi gick igenom lite grunder och åt pizza och lärde känna varandra bättre. Jag tänkte faktiskt blogga igår kväll, men efter att jag skött om korna och skrivit en x-antal sidor lång uppsats inför modersmål var klockan för mycket. Och det återstående av denna kväll ska jag ägna åt en annan uppsats.. Hejja hejja måste man nog tänka för att orka ibland.


”Elvis”, den ganska stora tjurkalven som kom idag.

Kommentarer inaktiverade.