Mycket på gång………..

Intensiv period just nu, skulle finnas hur mycket som helst att blogga om men John Blund strör sand i ögonen så fort man sätter sig ned så detta får bli ett kort inlägg. Bara så Ni vet att jag fortfarande lever 🙂

På bygget har gjutits golv, monterats innertakskivor och ytterpanel och ny bevattningsblandare till växthuset håller vi på att installera. I pannrummet läggs sista handen vid reparationerna efter branden. Nya plantomgångar skall sås och plantor för plantering tas ut ur växthuset för avhärdning. Sen är det också sparrisskörd, paketering och leveranser av de sista lagergönsakerna att ta hand om. Samtidigt försöker jag få tid till bearbetning av åkrarna för sådd och plantering. Det värsta med många järn i elden är att få tid till rationellt tänkande, blir lätt ett enda hugg och spring lite överallt.

Kom just hem från plöjningen och en pizza med öl får fungera som avslutning på dagen. Kompletterar inlägget med en bild av toppningen av lökplantorna som vi utförde samtidigt med att de togs ut för avhärdning.

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.

2 reaktioner till “Mycket på gång………..”

  1. Tur att ni får förstärkning snart.. 🙂 Skriver förhoppningsvis sista tentin idaa!

Kommentarer är stängda.