Felkod L256

Dagens traktorer…suck! Jo, visst är de fina och dyra, men de är inte trevliga då de meddelar felkoder i diplayen. De nya traktorerna är som moderna bilar. Det enda som kan göra under motorhuven är, kontrollera motorolja och fylla på spolarvätska. Redan att byta en glödlampa kan redan betyda större och väldigt krävande ingrepp.

I gårkväll efter dagens arbete skulle det vara dags att köra igång med besprutningen av ogräs. Starttar traktorn och ett märkbart knackande ljud hörs från motorn och i displayen blinkar det felkod L256. In och söka efter instruktionsboken var man kan söka upp alla eventuella felkoder. Svaret var “Störning i motorns insprutningssystem. Effekten begränsas. Kan bero på luft i bränslesystemet eller fel på insprutningspumpen. Felet måste åtgärdas snarast.” Just så ! 🙁

Efter att vi plockat bort alla motorplåtar för att ännu kolla och fundera var felet ligger, så märker vi ganska snart att det är lönlöst. Enda möjligheten är att koppla bort sprutan och flytta den över till den andra traktorn med alla elkablar och displayer som hör till sprutan. Efter allt arbete kom vi äntligen iväg.

Idag har vi försökt lösa problemet men utan resultat. Efter att ringt en massa telefonsamtal till en efter annan serviceman och fått en hel del förslag på vad som kan vara sönder så får vi bara snällt vänta på vår serviceman som kommer tillbaka från sin semester nästa vecka.

Författare: Maria

Jag är en 38-årig lantbruksföretagare från Snappertuna i Raseborg. Jag har bedrivit jordbruket tillsammans med min man som åttonde generation på gården, i 6 år. Till familjen hör vår 9-åriga dotter Elin samt vår son Franz, strax 5 år. Förutom att min man Kenneth hjälper till på gården jobbar han också som brandman på räddningsverket i Ekenäs. I början av året 2011 gick vi igenom stora förändringar då vi lade ner slaktsvinsproduktionen. Produktionen var ingen obetydlig del utan bestod av 1 000 slaktsvinsplatser med en årsproduktion på ca 250 000 kg kött och dessutom kunde vi titulera oss till Finlands sydligaste slaktsvinsstall. Detta betyder att vi står inför nya tider här på gården. En ny inriktning har redan börjat ta form men kräver ännu en stor arbetsinsats. Förändringen och utvecklingen från husdjurs-, till växtodlingsgård samt övrig företagsverksamhet på landsbygden kommer ni att få ta del av i min blogg. Några garantier hur det hela kommer att gå vägen finns ej. Men en sak är klar – om du vill skörda så måste du så.

En kommentar till “Felkod L256”

  1. Och det är därför jag inte köper en traktor med elektronik fastän jag är elektronikingenjör. Jag vill kunna klara reparationerna själv.

Kommentarer är stängda.