8 juni, 2011 av Maria

Felkod L256

Dagens traktorer…suck! Jo, visst är de fina och dyra, men de är inte trevliga då de meddelar felkoder i diplayen. De nya traktorerna är som moderna bilar. Det enda som kan göra under motorhuven är, kontrollera motorolja och fylla på spolarvätska. Redan att byta en glödlampa kan redan betyda större och väldigt krävande ingrepp.

I gårkväll efter dagens arbete skulle det vara dags att köra igång med besprutningen av ogräs. Starttar traktorn och ett märkbart knackande ljud hörs från motorn och i displayen blinkar det felkod L256. In och söka efter instruktionsboken var man kan söka upp alla eventuella felkoder. Svaret var ”Störning i motorns insprutningssystem. Effekten begränsas. Kan bero på luft i bränslesystemet eller fel på insprutningspumpen. Felet måste åtgärdas snarast.” Just så ! 🙁

Efter att vi plockat bort alla motorplåtar för att ännu kolla och fundera var felet ligger, så märker vi ganska snart att det är lönlöst. Enda möjligheten är att koppla bort sprutan och flytta den över till den andra traktorn med alla elkablar och displayer som hör till sprutan. Efter allt arbete kom vi äntligen iväg.

Idag har vi försökt lösa problemet men utan resultat. Efter att ringt en massa telefonsamtal till en efter annan serviceman och fått en hel del förslag på vad som kan vara sönder så får vi bara snällt vänta på vår serviceman som kommer tillbaka från sin semester nästa vecka.

Ett svar till “Felkod L256“

  1. Nisse skriver:

    Och det är därför jag inte köper en traktor med elektronik fastän jag är elektronikingenjör. Jag vill kunna klara reparationerna själv.