13 juni, 2011 av Maria

En fartfylld vecka

Som rubriken lyder var den senaste veckan en vecka med mycket att göra. Ogräsbekämpningen påbörjades i början av veckan och nu är det några enstaka hektar som kvarstår och får vänta sådär en vecka till. Jag kan ärlig medge att jag inte gillar arbetet då det skall bekämpas ogräs eller växtsjukdomar. Det är sena nätter och väldigt tidiga mornar. Vi brukar dela på arbetet med Kenneth, han är en nattugla och kan köra längre in på kvällen och jag har lätt att stiga upp tidigt på morgonen. Men så faller det ju in de dagar som han är på sitt ordinarie jobb. Då blir det sena kvällar och mycket tidiga mornar för mig + ett normalt arbete under dagen. Måste mege att man ser en aningen i kors då veckan börjar gå till sitt slut.

På onsdag och torsdag var det dags att gjuta golvet i avdelning 1 av 3.

Peter och Mårten gjorde två långa dagar då golvet gjöts i två etapper. Utdragningen av betongen tog inte så lång tid men väntan på att det skulle torka passligt inför slipandet var ett mer beräknerligt arbete. Nu har vi ett dammfritt, välslipat golv 🙂

Härefter följer det att bestämma hurdana dörrar som skall anskaffas och offertförfrågningar på material till förvaringsboxarna.

 

4 svar till “En fartfylld vecka“

 1. Jordbrukare skriver:

  Till vad skall ni riktigt använda svinhuset?

 2. Maria skriver:

  Den avdelningen som vi gjöt golvet i skall bli magasineringsutrymme. Till uthyrning kommer det 2 – 12 m2:s låsbara, fasta väggars bås. Förutom denna avdelning finns det ännu två motsvarande avdelningar, var den ena redan används till vår vedförsäljning.

 3. Christer skriver:

  Vilken ytbehandling har Ni använt / kommer att använda på golvet?

 4. Maria skriver:

  Troligtvis kommer vi inte att ytbehandla betongen. Golvet är så slipat att det egentligen inte behöver behandlas. Peter och Mårten slipade med slipmaskinens vingar in till det sista, vilket betyder att det är nu en hård blank yta som inte dammar.