En liten pojkes önskan!

En liten pojkes önskan är att få åka traktor hem från dagis. Franz har nu påmint mig i dagar, veckor och månader – Mamma snälla, kan du inte hämta mig från dagiset med den blå traktorn idag. Alla dagar tills idag har jag svarat honom att jag hinner inte eller så har vi sprutan bakom eller något annat.

Idag blev det passligt att åka efter honom till dagiset. Körde igen ett lass med metallskrot till Karis och på hemvägen ligger dagiset passligt till så det är lätt att svänga in och söka honom. Det är en glad liten krabat som möter en i dörren och man kan inte undgå att märka att man förgyllt någons dag.

Författare: Maria

Jag är en 38-årig lantbruksföretagare från Snappertuna i Raseborg. Jag har bedrivit jordbruket tillsammans med min man som åttonde generation på gården, i 6 år. Till familjen hör vår 9-åriga dotter Elin samt vår son Franz, strax 5 år. Förutom att min man Kenneth hjälper till på gården jobbar han också som brandman på räddningsverket i Ekenäs. I början av året 2011 gick vi igenom stora förändringar då vi lade ner slaktsvinsproduktionen. Produktionen var ingen obetydlig del utan bestod av 1 000 slaktsvinsplatser med en årsproduktion på ca 250 000 kg kött och dessutom kunde vi titulera oss till Finlands sydligaste slaktsvinsstall. Detta betyder att vi står inför nya tider här på gården. En ny inriktning har redan börjat ta form men kräver ännu en stor arbetsinsats. Förändringen och utvecklingen från husdjurs-, till växtodlingsgård samt övrig företagsverksamhet på landsbygden kommer ni att få ta del av i min blogg. Några garantier hur det hela kommer att gå vägen finns ej. Men en sak är klar – om du vill skörda så måste du så.

6 reaktioner till “En liten pojkes önskan!”

  1. Det var säkert den mest spännande händelsen för alla dagisbarn den veckan. Även om dagiset ligger på landet.

  2. Du får jättegärna hämta mig från skolan med den traktorn också! 🙂 Kanske blir ganska lång omväg, men jag skulle gilla det! 😉

  3. Och det gäller inte bara småkillar… För ca 45 år sedan skjutsade mamma mig till lekskolan uppe i Pojo kby. I den blå traktorn. Dextan. Och den har vi än. 🙂

  4. Ja kanske det? Enligt Franz 5 år, så skall han ha en hall där man bygger traktorer, när han blir stor 🙂

  5. En sådan hall sku jag oxå villa ha när jag blir stor…. e ju (bara 32år) ännu…så de e kanske inte för sent…:-) Vår son Mathias, (Bondbloggar Charlottas och undertecknad) brukar va lycklig när man hämtar på dagis med traktor,ögona lyser o ett och annat glädjeskutt.

Kommentarer är stängda.