Jobb 8-16

Vad jag känner mig ung! Precis sådär som de där skolbarnen som söker sig på sommararbete under sommarlovet 🙂

Jag har fått den förmånen att få jobba som sommarvikarie på ett kontor i centrala Ekenäs speciellt under sommaren då den övriga personalen har semester. Vad det är roligt att göra någonting annat och vara lite mer social.

Min första utbildning är nämligen redovisningsmerkonom, men i den yrkesgruppen har jag egentligen inte någonsin jobbat i. Utbildningen har varit till en stor förmån för mig då jag praktiskt taget har skött om gårdens bokföing, deklaration samt övriga pappersarbeten som berör jordbruket allt sedan 1995.

Nu har jobbet pågott ca en månad och skall sträcka sig över hela högsommaren, ja, jag slutar då tröskandet kallar och senare blir det några strödagar kontorsjobb in på hösten. Tidigare då djuren fanns, kunde jag inte göra arbete utanför hemmet men nu finns det möjlighet till det.

Ni skulle ha sett barnens reaktion då jag berättade för dem efter skolavlutningen att mamma åker på jobb under deras sommarlov 😮 De har nämligen frågat i många repriser – Hördu mamma, när skall du börja och jobba som normala mammor gör, 8-16.

Till slut kan jag bara inte låta bli att sätta in några foton från vår otroligt vackra finska skärgård där vi har spenderat de två senaste helgarna i ett alldeles underbart väder.

 

Författare: Maria

Jag är en 38-årig lantbruksföretagare från Snappertuna i Raseborg. Jag har bedrivit jordbruket tillsammans med min man som åttonde generation på gården, i 6 år. Till familjen hör vår 9-åriga dotter Elin samt vår son Franz, strax 5 år. Förutom att min man Kenneth hjälper till på gården jobbar han också som brandman på räddningsverket i Ekenäs. I början av året 2011 gick vi igenom stora förändringar då vi lade ner slaktsvinsproduktionen. Produktionen var ingen obetydlig del utan bestod av 1 000 slaktsvinsplatser med en årsproduktion på ca 250 000 kg kött och dessutom kunde vi titulera oss till Finlands sydligaste slaktsvinsstall. Detta betyder att vi står inför nya tider här på gården. En ny inriktning har redan börjat ta form men kräver ännu en stor arbetsinsats. Förändringen och utvecklingen från husdjurs-, till växtodlingsgård samt övrig företagsverksamhet på landsbygden kommer ni att få ta del av i min blogg. Några garantier hur det hela kommer att gå vägen finns ej. Men en sak är klar – om du vill skörda så måste du så.