12 juli, 2011 av Maria

Jobb 8-16

Vad jag känner mig ung! Precis sådär som de där skolbarnen som söker sig på sommararbete under sommarlovet 🙂

Jag har fått den förmånen att få jobba som sommarvikarie på ett kontor i centrala Ekenäs speciellt under sommaren då den övriga personalen har semester. Vad det är roligt att göra någonting annat och vara lite mer social.

Min första utbildning är nämligen redovisningsmerkonom, men i den yrkesgruppen har jag egentligen inte någonsin jobbat i. Utbildningen har varit till en stor förmån för mig då jag praktiskt taget har skött om gårdens bokföing, deklaration samt övriga pappersarbeten som berör jordbruket allt sedan 1995.

Nu har jobbet pågott ca en månad och skall sträcka sig över hela högsommaren, ja, jag slutar då tröskandet kallar och senare blir det några strödagar kontorsjobb in på hösten. Tidigare då djuren fanns, kunde jag inte göra arbete utanför hemmet men nu finns det möjlighet till det.

Ni skulle ha sett barnens reaktion då jag berättade för dem efter skolavlutningen att mamma åker på jobb under deras sommarlov 😮 De har nämligen frågat i många repriser – Hördu mamma, när skall du börja och jobba som normala mammor gör, 8-16.

Till slut kan jag bara inte låta bli att sätta in några foton från vår otroligt vackra finska skärgård där vi har spenderat de två senaste helgarna i ett alldeles underbart väder.

 

Kommentarer inaktiverade.