27 juli, 2011 av Cicci

Klövvård

Igår hade vi besök av kossornas egna pedikyrist. Det vill säga klövvårdaren. 😉 Så då fick jag vara i fähuset och hjälpa till. Riktigt intressant trots att jag varit med en gång tidigare. Alla vet väl hur viktigt det är att ha fötterna i skick, annars kommer man ingen vart. Så igår fick nio kossor sina klövar omsedda. Den ena har haltat till och från, så klövvårdaren undersökte kövarna lite mer noggrant. Vi kom fram till att kon haft en böld i en av bakklövarna och detta var orsaken. Detta ledde till att kon fick en sko fastlimmad, så att den infekterade klövhalvan skulle tillfriskna. Jag hade ingen aning om att man kunde ’sko’ kor, men det underlättar säkert för den sjuka klöven. 🙂

 

Idag har jag plogat hela långa dagen! Avslappnande att få sitta i traktorn och bara lyssna på musik. Senare på dagen gjorde Michaela mig sällskap. Vi är fortfarande på ’täckdikningsåkern’ och plöjer. Det är som ett pussel att få det bra mellan alla pinnar som hör till täckdikningen. Men bara man försöker sitt bästa går väl allting 🙂

Kommentarer inaktiverade.