Morotsskörden……..

…..inleddes idag med upptagning av några lådor för måndagens leveranser. “Städade” också upp åkern efter de tidiga sallatsplanteringarna med Carriern, brukar normalt fräsa ned växtresterna men testade Carriern denna gång, fungerade rätt hyffsat om det inte fanns för mycket kasserade sallatshuvuden. Tack Tage för lånet!
Blev en sen tvättning av morötterna som vi just fick färdigt, nya tvätten tvättar rent kan jag konstatera. Liksom att sommmaren nu är tillbaka efter några kyliga morgnar, det är fortfarande +16 grader ute fast klockan närmar sig 3. Nu dags för ett par tre timmar sömn……..

Premiär för årets maskinskörd av morötter.

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.

4 reaktioner till “Morotsskörden……..”

  1. -: Planer på detsamma har jag också, men just nu vill inte tiden räcka till. Men förhoppningsvis nån gång under hösten 🙂

  2. ->Filip.N: Försöker få skördat med lånemaskin även i höst…….pengarna vill inte räcka till för att skaffa allt på nytt på en gång 🙁

Kommentarer är stängda.