16 augusti, 2011 av

Korntröskningen…..

….inleddes idag eftermiddag på åkern som vårplöjdes och harvades på konventionellt sätt i våras. Den har för ögat sett bäst ut hela sommaren och skörden av Edelkornet var helt ok. Då jag inte satsat något desto vidare på spannmålshanteringen så har jag under många år sålt merparten av spannmålet på strå direkt åt till exempel svinfarmare . Själv har jag bara tagit tillvara utsäde för nästa års sådd. Det här innebär att jag inte har några exakta siffror på skördeutfallet. Med lite kontroll av antalet kubikmetrar som fås från de olika jordbruksskiftena och varans fukthalt kan man i alla fall få en någorlunda uppskattning av mängderna.
Hann precis få vagnen under tak innan det började regna. Regn vill nu knappast spannmålsodlarna ha men för grönsakernas del får det gärna komma lite regn.

Etiketter:

Kommentarer inaktiverade.