21 augusti, 2011 av Charlotta

Söndagsnöje

Idag har det varit friskis och svettis a´la fårskit. Jag har två mindre boxar på sidan av de större fållorna i mitt fårhus, de är till för sjuklingar, får med juverinflammationer och sådant som behöver skötas lite extra. Problemet med dessa små fållor är att de skall tömmas på det gamla hederliga sättet.

Måkar fårskit

Med gummistövlar och peltorlurarna med ”fullt-ös-medvetslös”-musik, gjorde jag idag ett anfall med grepen i högsta hugg, och ut kom det. Man måste ibland bli lite halvarg  och besluta sej att det här är inte ett jobbigt projekt som skall utföras utan ett alternativ till att köra 25 kilometer för att gå in i en hall och betala för att någon skall dra ett gymnastikpass för mej. Det är riktigt hälsosamt att göra lite greparbete emellanåt, och inte alltid sitta vid spakarna i traktorn, men när man står där undrar man nog hur man egentligen tänkte i planeringen… 😉

Paus i jobbet

Svettigt, skitigt och jobbigt, men efter en dusch kommer jag att sova gott, mycket nöjd med min dag. 🙂

2 svar till “Söndagsnöje“

  1. Christer skriver:

    Joo det där känner man till. När det begav sig för fåraherden i Solf så tömdes alla kättar för hand och utan musik. Ibland var det så svårt med motivationen att tömningen tog mer eller mindre hela sommaren. Men fårskit är bra gödsel, det syns ännu på markarteringsresultaten var den spreds trots att det är mer än ett kvartsekel sen det begav sig 🙂

  2. Sara skriver:

    Bra! Nu vet jag vart man ska komma om man vill ha ett ORDENTLIGT gympa-pass 🙂