5 september, 2011 av

Löklossningen klar.

Igår söndag torkade jorden upp så pass att det gick att köra upp den sista löken. För gullökens del började det vara i senare laget medan det för rödlökens del kunde göras i relativt lämpligt stadium. Rödlöken klarade värmen i början av juni bättre och ser ut att ge relativt hyffsad skörd men för gullökens del är nog skörden väldigt varierande. Värmeböljan under rotningsfasen satte sina spår.
Idag måndag har det varit varmt och blåsigt så löken har torkat bra, tyvärr ser det ut att bli regn resten av veckan så få se när jag lyckas få in löken på tork.

Gullök


Rödlök.


Löklossning för fälttorkning.

Etiketter:

2 svar till “Löklossningen klar.“

  1. fundersam skriver:

    Ska det vara så där glest mellan lökarna?

  2. Christer skriver:

    Målsättningen (eller möjligheten med min utrustning) är 7 plantgrupper á 3 lökar = 21 lökar per radmeter (eller i snitt 5 cm mellan varje lök). Men som jag skrev så störde det rekordvarma vädret i början av juni etableringen så en del plantor kom aldrig igång.
    Optimalt kunde det vara en rad till per bädd men det skulle bli för tät plantering för sallat som sätts med samma maskin.