5 september, 2011 av Cicci

Tractorpulling EM

Igår söndag var jag och Michaela samt hennes familj på tractorpullings-europamästerskapen i Härmä. För er som inte är så insatta i saken så kommer lite info från Wikipedia här.

” Tractor pulling en tävlingsform där man med ombyggda traktorer (även med specialbyggda maskiner) drar en viktad släde/vagn, vars vikt flyttas allt längre fram på en hävarm som trycks ner på en bromsplatta som ligger och släpar på marken för att motståndet för den deltagande ska öka på en bestämd sträcka. Det finns även fästen för att sätta dit skrapstål som gör det ännu tyngre. Om funktionärerna är tvungna kan de sätta ner stålpinnar eller liknande på sidorna av bromsplattan som gör det ännu svårare att dra den. Man tävlar i längd samt i flera olika vikt-, storleks- och modifierade klasser. ”

Detta var alltså EM-nivå, och tävlingarna hölls både lördag och söndag. Jag har varit på tractorpulling när jag var liten men minns inte så mycket från detta, så det var riktigt roligt att få fara och se 🙂
Här är några länkar ifall ni är intresserade att läsa mer. På ETPC’s hemsida finns även resultat från helgens tävlingar.
Suomen traktoriurheiluliittto ry
European tractor pulling committee 

Bilder kommer. 🙂

 

 

 

 

2 svar till “Tractorpulling EM“

  1. Christer skriver:

    Det körs tractorpulling med standardtraktorer också. Intressant även det även om inte lika “häftigt”.

  2. michaela skriver:

    E je mycki roligan ti si på tem som e me sina egna jordbruks traktorar å he e i Forsby varje sommar! 🙂