Tractorpulling EM

Igår söndag var jag och Michaela samt hennes familj på tractorpullings-europamästerskapen i Härmä. För er som inte är så insatta i saken så kommer lite info från Wikipedia här.

” Tractor pulling en tävlingsform där man med ombyggda traktorer (även med specialbyggda maskiner) drar en viktad släde/vagn, vars vikt flyttas allt längre fram på en hävarm som trycks ner på en bromsplatta som ligger och släpar på marken för att motståndet för den deltagande ska öka på en bestämd sträcka. Det finns även fästen för att sätta dit skrapstål som gör det ännu tyngre. Om funktionärerna är tvungna kan de sätta ner stålpinnar eller liknande på sidorna av bromsplattan som gör det ännu svårare att dra den. Man tävlar i längd samt i flera olika vikt-, storleks- och modifierade klasser. ”

Detta var alltså EM-nivå, och tävlingarna hölls både lördag och söndag. Jag har varit på tractorpulling när jag var liten men minns inte så mycket från detta, så det var riktigt roligt att få fara och se 🙂
Här är några länkar ifall ni är intresserade att läsa mer. På ETPC’s hemsida finns även resultat från helgens tävlingar.
Suomen traktoriurheiluliittto ry
European tractor pulling committee 

Bilder kommer. 🙂

 

 

 

 

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

2 reaktioner till “Tractorpulling EM”

  1. Det körs tractorpulling med standardtraktorer också. Intressant även det även om inte lika “häftigt”.

  2. E je mycki roligan ti si på tem som e me sina egna jordbruks traktorar å he e i Forsby varje sommar! 🙂

Kommentarer är stängda.