5 september, 2011 av

Brandkårsutryckningar.

Nej, nej, det brinner inte igen men just nu är det så mycket på gång att jag får rusa från en uppgift till den andra och bara få det allra viktigaste gjort så att det klarar sig tills jag hinner åtgärda det ordentligt. Så också med detta inlägg så att ni vet att jag fortfarande lever trots att jag inte hört av mig på en tid.

En av ”utryckningarna” gällde en skogsdikeslinje som jag har ”på slarv” och som blev ett akut projekt i fredags eftersom grävmaskin då närmade sig mitt och Eriks skogskifte. Vi har nämligen en omfattande rensning av gamla skogsdiken på gång här i Solf och skogsägarna har haft ett par års tid på sig att hugga bort träd och sly från dikesslänterna. Så också jag, större delen högg jag redan för 2 vintrar sedan men en del lämnade ogjort till senaste vinter. Den rikliga snön gjorde det dock svårt att få jobbet gjort och i och med att jag också varit fullt sysselsatt med återuppbyggandet av hallen så är det fortfarande inte åtgärdat.
Eftersom nu grävmaskin närmade sig så blev uppgiften akut och på fredag kväll åkte jag till skogs för att i duggregn och antastad av älgflugor avverka de återstående 100-talet metrar skogsdiken.
Efter att ha sågat en stund kunde jag konstatera att kedsmörjningen inte riktigt fungerade och efter lite skruvande upptäckte jag att oljepumpen slutat fungera. Det var bara att plocka ihop pick och pack och åka hem igen samt meddela grävaren att det nog tar lite längre än planerat.

Splinsen i oljepumpen har gjort sitt :(

Reservsågen som Erik renoverade när han gick på skogsskolan förlorade jag i branden liksom alla reservdelar som jag sparat från tidigare motorsågar så jag försökte på lördag få tag i nya delar men det är ju som vanligt stängt överallt och oftast går ju maskinerna sönder på fredag kväll. Vet inte om det är för att man skall vila eller vara frustrerad under veckoslutet som det är så?

Etiketter:

3 svar till “Brandkårsutryckningar.“

 1. Nisse skriver:

  Det är lagen om alltings jäklighet. Ibland känns två dagar (lördag-söndag) otroligt långa …

  Men jag hade tur i oturen med tröskan. Reservdelarna från Rosenlew kom följande dag och jag kunde skruva i lugn och ro för det regnade förra veckan.

 2. Dånö Matte skriver:

  Hej Krister! Jag tror nog mera på den senare orsaken,man ska va nervös och sitta som på nålar hela helgen för att de ska haverera när man ska försöka hinna undan skurarna.:) De måst jag säga att är bra med litenheten här på kobben,dom har öppet på lördagar många firmor och man känner dom som jobbar där,så med lite ångest i rösten när man ringer,kan man få en ny hydraulslang fixad en lördagskväll till och med. De kallar jag service!En eloge till dom som ställer opp på sånt när de kniper! Var det Murphy han hette (el. hur de nu stavas) som kom på den lagen. Stackars man…..

 3. Christer skriver:

  Jovisst kan man få ett och annat fixat här med speciellt så här i skördetider har många firmor skördedejourer men nu råkade det inte vara skördeväder på fredag eller lördag så inget svar på telefon.