19 oktober, 2011 av

Varför……

måste det nu börja regna igen?
Just som åkrarna börjat övergå från vällingstadiet till ”göra lerbollsstadiet” och det började bli möjligt att återuppta rotfruktsskörden kommer det ett nytt regn och förpassar oss tillbaka till vällingstadiet. 5 mm regn fick vi igår kväll och ytterligare 10 mm har utlovats.
Lite purjo och återstående rödbetor och lök har vi i alla fall fått ”under tak” de senaste dagarna då vi haft uppehåll som omväxling. I dag blir det väl att avsluta kålskörden i stället för att fortsätta med morotsskörden då morötterna nog kräver ett par dagar uppehåll innn det är möjlig att fortsätta med upptagningen.

Etiketter: ,

3 svar till “Varför……“

 1. Bengt skriver:

  Vet hur eländigt det kan vara. Odlar själv potatis i Dalarna Sverige och oktoberskörd vill man undvika men sällan jag lyckas med det. Risken för förstörande frost finns ju i stort sett från månadsskiftet, annars så är det bara kallt och småfruset fram till lunch, eller så avlöser regnen varandra. Man kämpar på med löjliga dagsskördar medan grannarna plöjer klart allt sitt.

 2. Dånö Matte skriver:

  Hej Krister! Känner igen scenariot du beskriver.. T.o.m daggen e för mycket vatten när de blir såhär mättat i marken,håller knappt o gå på. Fick kinakålsskörden avklarad igår,känns skönt,så nu återstår det o tvätta o ställa undan alla maskiner o summera dehär speciella skördeåret. Håller tummarna för att vädergudarna sku va på din sida en tid så du kan skörda klart. Ps. väldans fin kål du hade. 🙂

 3. Christer skriver:

  Mmm Bengt, här börjar också grannarna ha det plöjt och själv är man glad för varje låda man får forslad till lagret.
  Och joo Mats, kålen och de andra grönsakerna har hunnit bra till i år trots att vi blev lite försenade i starten. Håll tummarna du bara 🙂