6 november, 2011 av Charlotta

Rådjursmat…

…men inte riktigt allt ändå… En titt i kinakålslagret…

kinakålslagret

Lagret var lagom stort i förhållande till årets kålmängd 😉

Det är inte alla kålplantor som kommer ända hit, en kålplanta kan någon mörk natt ”förvandlas” till rådjursmat också…

Rådjursmat

En avgnavd kålplanta. Dessa förmårrade små fyrbenta skogsdjur tycker jag verkligen inte om, i alla fall inte när de står och äter kål i kållandet. Men i år må det vara hänt, lagret blev fullt. 🙂

3 svar till “Rådjursmat…“

  1. Christer skriver:

    Ser bra ut, lycka till med lagringen. Vilken temp håller ni föresten?

  2. Dånö Matte skriver:

    Hej Krister! Har kylaggregatet ställt på +0,2 grader. Försöker komma så nära nollan som möjligt,har provat hålla nollan,men då vill de frysa närmast fläktarna,i o m att kompressorn drar ner de ända på – sidan då innan den stannar. Jo hoppas att dom håller bra i lagret. Hur länge har ni kålväxterna i lager?

  3. Christer skriver:

    Vit- & Rödkål försöker vi hålla året runt åt våra storkökskunder så oftast sparar vi en del till juli månad om kvaliteten håller. Brysselkål och Grönkål till januari-februari normalt också detsamma vad gäller Kinakål men i år har vi fått så dåligt med Kinakål att de sista går åt nästa vecka. Våra kålkunder får hålla till godo med de övriga kålslagen resten av säsongen. Har en del saftig höstkål i lager som mycket väl kan ersätta kinakålen i sallader 🙂