Vet hur!

På måndagen var jag på elevkårsmöte till Brändö, där ett fåtal personer från alla YA!s enheter runtom i Österbotten hade samlats. Vi diskuterade lite saker hit och dit och sedan valde vi in två personer som ska sitta med i Svenska Österbottens Förbund för utbildning och kulturs, SÖFUK, direktion. Jag blev vald till suppleant, så förhoppningsvis ska jag väl hinna vara med och se vad dom lite mer betydelsefulla har att säga om skolan. Jag tycker detta skulle vara väldigt intressant. Dock är vi inte röstberättigade men vi får säga vad vi tycker och framföra förslag. Och som jag förstod saken lär dessa herrar och damer vara väldigt glada att få höra våra åsikter. Nästan hela dagen gick åt åt detta, så jag hann bara tillbaka till skolan och skriva ett finska prov och sen var resten av dagen fritid.

På tisdagkvällen var det internatsrådsmöte, också på Brändö. Vi kom fram till att vi ska ordna en resa till Tuuri om det finns intresse. Haha, det känns som jag börjar vara med och påverka lite här alltså! Fullt program hela tiden för min del!
Onsdagen var jag först i skolan på kombi-lektioner och sedan på kvällen blev det att fara till Botniahallen. Där hölls den årliga mässan KnowHow, för studerande och arbetssökande. Även hela torsdagen spenderades där. Jag, Michaela och Josef fick det som ‘hedersuppdrag’ att visa upp naturbrukslinjerna. Så vi hade en liten  tävling där man skulle para ihop rätt sädesslag, krukväxter och barrträd med rätt namn. Sen lottade vi ut en LED-lampa bland alla deltagare. Det var faktiskt väldigt roligt att få prata med alla som kom förbi och frågade olika saker. Med i hallen hade vi en splitterny Valtra Hitech T 151, tror jag bestämt den hette. Så det har varit en riktigt omväxlande vecka med mycket att göra. Roligt med sånt ibland också! Och nu kommer jag ha lite att göra ända fram till julen, så jag hoppas det lugnar ner sig efter det..!

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)