3 januari, 2012 av Nisse

Första snön 2011-2012

Nu kan man säja att den första snön har kommit den här vintern i Hindersby. Visserligen kom det några ynka flingor i december men enligt min definition så skall man vara tvungen att åtminstone ta fram borsten för att det skall räknas. Och i går kom det en ordentlig snöyra. Jag avskyr yrsnö för den letar sej in i minsta springa och täcker allting i uthusen. Man tycker man har allt under tak men tji fick man då yrsnön kommer. Nedan en bild från gamla folkskolan i dag.

Det lär ha kommit ganska mycket snö i Lovisa och till och med i Lappträsk kyrkoby tidigare men här har det varit barmark ända till nu. I går låg jag ännu på rygg utanför huset och pulade fast alla små springor med metallnät så mössen inte kommer in. Det är otroligt men nätet måste ha mindre maskor än 8 mm för att de skall hållas ute. Och så tror jag de klättrar rakt upp för väggarna också …

Vi var i skogen i går också och körde med röjsågen. Det var perfekt väder med litet frusen mark men ingen snö. I dag är det inte så roligt med blid snö så jag tror jag åker till gamla skolan och börjar installera den nya fibernätcentralen i stället. Skogsarbetet blir sent i år för det går inte att köra traktor i skogen efter 200 mm regn i december och nästan ingen frost alls.

Det är ju inte så illa att man måste slå dank för det finns massor av inomhusarbete – inte minst i verkstaden. Jag har sysslat utomhus så mycket jag hunnit och det har varit bra för nu vill man inte ligga på rygg och installera nät runt huset eller liknande. Här på bondlandet är det vädret som bestämmer arbetet vad man än planerat själv. Förstås kan man följa sina egna planer oberoende av vädret men inte blir det roligt då inte …

Etiketter: ,

Kommentarer inaktiverade.