Spekulationer över 2012

Julen börjar vara överstökad och det är nytt år. Nya möjligheter också, för alla. På ett vis har jullovet varit riktigt skönt men också stressigt. Alla ska hinna besökas och det har varit full rulle. För tillfället sitter jag i Petalax för vi har jullov ända till nästa måndag. Men skolan slipper jag ändå inte helt. Vi ska ha praktik sjätte perioden, som börjar i mitten av april. Jag har länge haft i tankarna att åka på utomlandspraktik, förslagsvis Island. Har inte skrivit om detta tidigare här på bloggen för jag tänkte att ifall det inte blev nåt skulle det bara varit.. till ingen nytta. Men nu börjar det närma sig och jag har haft kontakt med en kvinna på Island. Hon har 70 får, 40 mjölkkor samt 100 hästar. Så där borde det  nog finnas arbete, minsan!  Men resan ska ju finansieras också, så nu sitter jag och fyller i massvis med blanketter till olika fonder och dylikt, ihopp om att få lite ekonomiskt stöd. Jag klarar mig nog ganska långt på egen bekostnad, men klart det vore roligt att inte bli helt bankrutt 😉 För mig vore detta drömmen,  att få åka och se lite nya vidder och göra nya bekantskaper. Jag tror också att det vore en väldigt bra kunskapskälla. Kanske råkar jag få med mig en häst eller två hem?  Det vore nog det bästa av allt! Mitt hästintresse har verkligen blommat upp på nytt och jag kan snart inte hålla mig mer om jag inte får rida. Det blir allt för långt mellan gångerna. Men mina föräldrar är under ständig påfrestning av mitt tjatande om en egen häst.. 😉 Hur det kommer gå är en annan sak. Nu kommer ju snart studentskrivningarna emot och visst skulle det vara jobbigt att pendla mellan Petalax och Vasa alla dagar för att gå i skolan, men i mina ögon vore det absolut värt det. Jag har klarat det förut, även om jag gick i skolan här hemma då men. Det blir väl att ta en sak i taget och      försöka bli klar med skolan först, skulle jag tro. I höst inleder jag mitt tredje år i Gamla Vasa och det läsåret är det som är minst krävande och förhoppningsvis borde jag ju ha ett körkort i handen då också. (Likamed bättre möjligheter att skaffa häst, om ni förstår 😉 ) Nå, här har ni lite av mina spekulationer för det här kommande året. Island är såklart höjdpunkten, men alltid händer det ju en massa runtomkring. Så gott nytt år kära läsare, även om jag är lite sen i svängarna!

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)