1 februari, 2012 av

Flunsan över?

Börjar kännas som om flunsan håller på att ge med sig nu. Och tur det för en månad har åter gått och det var dags att kontrollera snö- och tjälsituationen igen.  Se beskrivning av mätning i tidigare inlägg http://www.bondbloggen.fi/2011/04/snolinjematning/

Kände mig nog lite svag men det är fortfarande ganska lite snö så det var inte så tungt att röra sig i skog och mark. Snödjupet varierar nu mellan 9 och 40 cm och tjälen mellan 1 och 15 cm. Det betyder nog att skall man ha ärende till skogen på blötare mark så ska nog spåren trampas eller köras upp. Och väderrapporten lovar en kall vecka med temperaturer ned mot -30°C så nu är det tillfälle att fixa vägar som borde hålla hela vintern. Annars så var det ett underbart väder idag med ca -10°C, lungt och sol från en klar himmel. 🙂 Kunde ha stannat i skogen hela dagen men hade också en hel del morotstvätt på dagsschemat.

Etiketter:

Kommentarer inaktiverade.