Flunsan över?

Börjar kännas som om flunsan håller på att ge med sig nu. Och tur det för en månad har åter gått och det var dags att kontrollera snö- och tjälsituationen igen.  Se beskrivning av mätning i tidigare inlägg http://www.bondbloggen.fi/2011/04/snolinjematning/

Kände mig nog lite svag men det är fortfarande ganska lite snö så det var inte så tungt att röra sig i skog och mark. Snödjupet varierar nu mellan 9 och 40 cm och tjälen mellan 1 och 15 cm. Det betyder nog att skall man ha ärende till skogen på blötare mark så ska nog spåren trampas eller köras upp. Och väderrapporten lovar en kall vecka med temperaturer ned mot -30°C så nu är det tillfälle att fixa vägar som borde hålla hela vintern. Annars så var det ett underbart väder idag med ca -10°C, lungt och sol från en klar himmel. 🙂 Kunde ha stannat i skogen hela dagen men hade också en hel del morotstvätt på dagsschemat.

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.