27 februari, 2012 av Cecilia Wikman

Tävling: Vad ska lammen heta?

På söndag (26.2) födde Charlottas tacka Effi två små tacklamm. Här på Bondbloggen utlyser vi därför nu en tävling om vad de små liven ska heta. Du kan vinna en finfin Bondbloggen-mössa med fleecefoder och en stryktålig Bondbloggen-tygkass. För att delta ska du skicka in två namnförslag per e-post till adressen bonden.blogg@yle.fi senast måndagen den 5 mars. Lammen bör få namn som börjar på bokstaven H. Kom också ihåg att skriva ditt eget namn och din adress i e-postmeddelandet så vi kan kontakta dig om du vinner.

Lammen ser du här nedan. På bilderna är de ungefär 14 timmar gamla. Till vänster ser du Lamm 1 och till höger Lamm 2 (klicka på bilderna för att förstora dem). Lycka till i tävlingen och stort grattis till den lyckliga mamman Effi!

9 svar till “Tävling: Vad ska lammen heta?“

 1. Gun-Sofi Ström skriver:

  Hej
  Min 7 åriga dotter tyckte att Emma och Jennica skulle passa fint 🙂

 2. Elina skriver:

  Vilka är lammen? Baggar eller tackor? Eller både och, och i detta fall vem är vilken?

 3. Cecilia Wikman skriver:

  Lamm 1 ser du på bilden till vänster och lamm 2 på bilden till höger. Båda lammen är tackor. Lycka till!

 4. Elina skriver:

  Tack för svaret =)

 5. namn skriver:

  Vilka små ulliga o gulliga lamm,, de blir ju bara sötare o sötare efter nån vecka…. så lamm nr. 1 kan ju heta Hoppsan för de är ju så livliga o hoppar o skuttar ,,, vi hade på -70 talet 2 småa sötnosar o va härliga dom var… lamm nr. 2 Hettan…. namngivning är ingen enkel sak för det finns ju massor av alla de slag… Dessa namn är ju inte precis nån flickas namn eller ska de vara “riktiga” namn?? Lycka till med de småa ..

 6. Charlotta skriver:

  Hejsan Alla 🙂

  Alla typer av namn är välkomna. I fårflocken finns redan blandad vara, ex. Duttan, Ester, Vilma, Emma, Baletta, Samarin, Dottis, Pilvi, Dua, Ballerina och så vidare… Ifjol var bokstaven G, och då tog namnen slut rätt fort, men alla skall ha namn, så fantasin sätter in och då kan det bli snudd på vad som helst 😉 Galej, Guppy, Grandi, Grytan, Glimmar, Grani, Gaga, Gumman, Grodis, Groggy,Grandiosa… osv…

 7. Marianne skriver:

  Hej
  Namnförslag:Holly och Hella
  Kram till de söta lammen.

 8. Theresa skriver:

  Hej! Eftersom de är Charlottas lamm, tycker jag de kan heta Charlie (som också är flicknamn) och Lotta 🙂

 9. Nina skriver:

  Hade själv som barn sommartid hand om diverse får på bete. Första årets tacka fick ett namn ur den grekiska mytologin: Hera. Hennes lamm år numro ett var följaktligen Hefaistos. Även år numro tvås lamm var en bagge. Denna gång Ares. Men, om pappan hette Zeus eller ej må förbli osagt!
  Skulle vara fint med en ny Hera på denna jord. Hon var mycket stabil i humöret, lugn, snäll, rofylld, tillitsfull och en bra mamma. Inte ett skvatt orolig eller flockberoende.
  Andra fina namn ur mytologin för lamm nummer 2 kunde t.ex. vara Helena eller Hermione.