19 mars, 2012 av Cicci

Klar!

Nu har jag min dejour färdig för denna gång. Bara yrkesprovet i mjölkproduktion kvar då, som är i börjanet av april. Det har gått riktigt bra faktist. I söndags satte vi rekord i mjölkmängd för detta år. Det blev 460kg på morgonen och 394kg på kvällen av 26 kor. Ökningen beror på en smärre ändring i foderstaten, vilket gör att korna producerar mer mjölk. Det är så smidigt att mjölka nu då det bara är en som inte ska mjölkas i tanken, då denna kossa har fått antibiotika. Antibiotikamjölk läggs alltså inte i tanken utan mjölkas bort. Bästa kossan för tillfället mjökar ca 48-49kg/dag, så hon kommer upp i ca 13 500kg i året. Tänk att gå omkring och bära på 13,5 ton! Skulle nog vara ganska tungt. Och andra mjölkar betydligt mindre. Men så är livet, det pendlar upp och ner.  🙂

Ett svar till “Klar!“

 1. Bondmoran skriver:

  Det hade varit bra fint om ALLA korna låg som toppkorna varje dag, sisådär 60 kilo per dag och ko på ALLA kor ALLA dagar.

  Då hade jag varit en jäkligt glad mjölkbonde 😉

  Kram på dig
  /Bondmoran
  http://www.bondmoran.nu