Klar!

Nu har jag min dejour färdig för denna gång. Bara yrkesprovet i mjölkproduktion kvar då, som är i börjanet av april. Det har gått riktigt bra faktist. I söndags satte vi rekord i mjölkmängd för detta år. Det blev 460kg på morgonen och 394kg på kvällen av 26 kor. Ökningen beror på en smärre ändring i foderstaten, vilket gör att korna producerar mer mjölk. Det är så smidigt att mjölka nu då det bara är en som inte ska mjölkas i tanken, då denna kossa har fått antibiotika. Antibiotikamjölk läggs alltså inte i tanken utan mjölkas bort. Bästa kossan för tillfället mjökar ca 48-49kg/dag, så hon kommer upp i ca 13 500kg i året. Tänk att gå omkring och bära på 13,5 ton! Skulle nog vara ganska tungt. Och andra mjölkar betydligt mindre. Men så är livet, det pendlar upp och ner.  🙂

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

En kommentar till “Klar!”

Kommentarer är stängda.