Se det nyfödda lammet Hulda

Charlotta fick fram kameran och lyckades fånga det här nyfödda lammet på film!

Så här skriver Charlotta om det lilla lammet:

Tackan/mamman heter Dua, lammet heter Hulda. Det var många som hade föreslagit det som namn åt de förstfödda lammen, men tänkte att det skulle passa att döpa den här lilla “trasselhulda” till Hulda. Hulda är lite rolig på sitt sätt, tackan är svart, baggen är brun och lilla Hulda blev vit. Baggens förfäder är bruna. Duas mor Tua är svart, men Duas far är vit. Så det är från morfar lilla Hulda fått sin färg. Eller från gammelmormor, gamla kloka Breda som jag tidigare skrivit om i bloggen, hon var vit. Hulda är ensamt lamm, hon föddes 12.3 2012 och vägde 3,4 kg i tredagars vägningen.

Den här filmsnutten är filmad när hon är ungefär två-tre timmar gammal. Hon har stigit upp och ätit en gång redan, så det här är andra gången hon prövar stadgan i sina långa, klena, vingliga ben. Huldas släktträd är bland det bästa jag har, så om vi bara kommer bra överens i framtiden också, och inga käppar kastas i hjulet, så kommer hon att bli en “kanondam” här på Ytterholm.

Författare: Cecilia Wikman

Jag är redaktör för Bondbloggen på svenska.yle.fi och figurerar mest i kulisserna. Jag bloggar inte egentligen, men varje gång det finns en intressant intervju med någon av Bondbloggens skribenter, eller när vi hittar annat material som kan vara intressant att läsa/höra/titta på, så dyker det upp ett inlägg av mig.