27 mars, 2012 av

Vårbruket inlett.

Så var då starten gjord och de första fröna sådda för denna säsong. Första omgången purjo sådde vi idag efter att en del av morgondagens grönsaksleveranser avklarats.

Sådd av purjolöksfrön.

Det är nog bråda dagar framöver nu då packning och leveranser av fjolårets lagergrönsaker och årets första sådder går ovanpå varandra och sen blir det ytterligare lite till när åkerbruket inleds. Att vi vred klockan en timme framåt i helgen är bara bra, man kommer igång en timme tidigare och det är längre ljust på kvällen. Just nu känns det som om våren kommer alltför snabbt då vi har haft några dagar med varmt väder och emellanåt lite regn också så har snön till stor del redan försvunnit på åkrarna. Grundvattenrören har också börjat flyta upp så det betyder att vattnet redan söker sig igenom det tunna tjällagret vi haft i vinter. Allt bådar för ett tidigt vårbruk och en lång säsong…..eller? Väderprognosen för nästa vecka utlovar lite kallare väder så vi får väl se…….

2 svar till “Vårbruket inlett.“

  1. Dalälven skriver:

    Grundvattenrör, hur funkar de?

  2. Christer skriver:

    ->Dalälven: Jag sätter in ett inlägg……..