Hälsnigar från island

I måndags kom vi till Island. Vi var framme först på kvällen så det var i princip bara att packa upp, bädda och gå och sova. Vi hann se oss runt lite på gården innan också. På tisdagen var det full rulle. Intressant att se alla nya områden och hur de gör här på gården. Vi fick vara med och mjölka samt vara med i stallet. Helt vanlig dag, men eftersom det var våran första dag så var vi ganska ovana med rutinerna. Onsdagen var jag i stallet och hjälpte till. Jag fick också rida första gången på en islandshäst. Gick nog helt bra, lite ovant för mig som är van med ”vanlig” ridstil. På onsdagen hände det inte så mycket annat än de vanliga sysslorna på gården, men på torsdagen var det hästshow och examen på lantbruksskolan här, inte så långt ifrån. Våran handledare jobbar där, på hästinriktningen. På fredagen flyttade vi några kalvar och tjurar och sen tömde vi kalvboxen på gammalt strö. Vi hann även rida och bygga lite staket. Det har vi sysslat med nästan hela helgen. Det borde börja komma lamm vilken minut som helst.
Vi trivs och har det mycket bra här. Nog saknar man familjen och vännerna men första veckan har gått förvånansvärt fort! Beroende på internetkvalitén kommer ni nog få uppdateringar härifrån. Ni vet ju i allafall att jag lever och har det bra! 😉

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

4 reaktioner till “Hälsnigar från island”

  1. Hur går det med språket? Det brukar ta nån dag att komma underfund med isländskan.

Kommentarer är stängda.